Løvenes Konge fra 2019 – En ny versjon

Skrevet av SH

Hentet fra: https://pixabay.com/photos/leo-lion-king-wildlife-feline-3976183/

Løvenes Konge er en kjent fortelling som Disney har produsert. De har nå produsert to filmer med denne historia. Den originale filmen er en animert film fra 1994. I 2019 ga disney ut en ny film, en ny versjon av Løvenes Konge. Den nye versjonen har akkurat den samme historien men den er i en realistisk verden. Karakterene er dataanimerte slik at de ligner virkelige dyr og landskapet er virkelig. Regissøren av filmen er Jon Favreau (Imdb, 2019). Filmen er en spenningsfilm for barn og relaterer også til eldre fans av den originale filmen.

 

Vi blir introdusert til løveriket, hvor det er løvene som styrer og dyrene lever i harmoni med hverandre. Denne harmonien kalles livets sirkel. I løveriket er det født en ny prins, Simba, som skal regjere etter faren sin, Mufasa. I riket finnes det også misunnelse. Skar, broren til Mufasa, ønsker å regjere alene. Han vet at han aldri får gjøre dette når det står en liten tronarving i vegen for han. Simba er en ung og uerfaren løve som liker utfordringer, men forstår ikke farene som truer utenfor løveriket. Etter at hans far blir drept, må Simba rømme å lære å leve på egen hånd. Han lærer å se livet på en annen måte, uten bekymringer. Men han trenger også å forstå at han må ta ansvar.

I denne filmen får vi et vakkert og realistisk inntrykk av Afrikas savanner og jungel. Dyrene her virker veldig realistiske og vi lærer om forholdet mellom løver og andre dyr. Alt i denne filmen er dataanimert og det er gjort en god jobb. Dyrene ser virkelige ut, som om de skulle vært ekte. Makt er noe av det som driver filmen fram og hvordan dette kan ødelegge livets sirkel.

I forhold til den originale filmen fra 1994, vil vi se at de levende dyrene i den nye filmen fra 2019 ikke har det samme ansiktsuttrykkene som de gamle animerte. Følelsene og humoren som kommer med de animerte var noe av det som gjorde den originale filmen så godt likt blant folk og dette mangler i den nye. Fargene i den gamle animerte filmen var mye sterkere i forhold til den nye versjonen, noe som gjør den nye filmen mer realistisk, men mindre humoristisk i forhold til den gamle. Samtidig kan det være dette som er poenget med den nye versjonen av filmen. Den skal vise fram fortellingen på en realistisk måte og det er det filmen gjør.

Kilder:

Bhere. (2019). Lion. (Bilde). Hentet 7. oktober fra https://pixabay.com/photos/leo-lion-king-wildlife-feline-3976183/

Imdb. (2019). «The Lion King – 1994». Hentet den 24. september i fra: https://www.imdb.com/title/tt0110357/

Imdb. (2019). «The Lion King – 2019» Hentet den 24. september i fra: https://www.imdb.com/title/tt6105098/