Nevermoor: The Trials of Morrigan Crow

Skrevet av Madeleine Flønes Østerud

Morrigan Crow har en forbannelse over seg og er dømt til å dø på sin 11. bursdag, men da klokka slår 12 blir hun reddet av den bemerkelsesverdige Jupiter North. Han tar henne med til den hemmelige byen Nevermoor som sin kandidat til å bli med i byens mest prestisjetunge organisasjon, The Wundrous Society, men konkurransen er hard. For å bli et fullverdig medlem må hver deltaker bruke sitt spesielle talent for å komme seg gjennom fire vanskelige prøvelser. Problemet er bare at Morrigan ikke vet hva sitt talent er ….

Nevermoor: The Trials of Morrigan Crow er ei bok som er full av magi, spenning og humor. Den er beregnet for barn fra ca. 10 år og oppover, men er definitivt ei bok som også voksne kan ha stor glede av. Hvis du liker Harry Potter-serien kommer du nok til å elske denne boka også.  Nevermoor-universet er helt fantastisk og boka er perfekt man vil drømme seg bort til en annen verden. En verden med snakkende kjempekatter, drageryttere, hotellrom som endrer seg etter beboerens ønsker og en eldgammel by hvor paraplyer brukes som fremkomstmiddel. Jeg synes også at karakterene var veldig godt skrevet og føler at jeg har fått mange nye venner (og fiender) ved å lese denne boka. En av karakterene som virkelig fanget min interesse er Jupiter North. Han er en mystisk og eksentrisk mann som alltid har et ess i ermet og minner meg litt om «Doctor Who». Uten å røpe for mye vil jeg også nevne at denne serien har en av de beste skurkene jeg har lest på en stund.

Nevermoor: The trials of Morrigan Crow er den første boka i Nevermoor-serien av Australske Jessica Townsend hvor det foreløpig har kommet to bøker. (Oppfølgeren, Wundersmith, er om mulig enda bedre enn bok én) Jeg leste denne boka på originalspråket og anbefaler den til de som har lyst til å prøve å lese på engelsk, men den er også oversatt til norsk (Ingenlund: Morrigans Forbannelse).

Nevermoor ligger høyt oppe på lista over de beste bøkene jeg har lest i år og jeg gir den terningkast 6! Det eneste negative jeg har å si om serien er at jeg må vente helt til neste år for å lese neste bok.