Solanin


Skrevet av Mari Elida Eikeland

Bok: Solanin
Forfatter: Inio Asano
Forlag: Viz Media
Utgivelsesår: 2005
Sidetall: 432

Solanin er en japansk tegneserie som handler om en gruppe helt alminnelige mennesker i 20-åra somSolanin prøver å tilpasse seg voksenlivet og finne sin plass i samfunnet. I fokus har vi Meiko Inoue, som nylig har fullført universitetet og er kontoransatt i en jobb hun hater i Tokyo. Naruo Taneda, Meikos kjæreste og samboer, har en lidenskap for musikk og en deltidsjobb som så vidt tjener nok til å bidra noe til husleia. Når Meiko sier opp jobben sin blir begge tvunget til å finne ut hva de faktisk vil få ut av livet, og forholdet deres blir satt på prøve. Meiko foreslår at Taneda satser alt på bandet sitt Rotti.

Solanin er en tegneserie fylt med humor og hjerte. Rollefigurene er morsomme å følge og lette å relatere til, og vi får se dem vokse og utvikle seg betydelig i løpet av boka. Vi ser dem slite med overgangen fra det strukturerte studentlivet til et liv de er nødt til å definere selv. Forfatteren og illustratøren Inio Asano skriver selv i etterordet at boka i stor grad er basert på hans egen erfaring som forfatter og illustratør, og angsten og usikkerheten han følte da han var ny i karrieren. Asano har nå blitt kjent for sin realistiske og detaljerte tegnestil. Selv om Solanin er et av hans tidligere verk, kommer det tydelig fram når vi ser på bakgrunnen og landskapene, hvor han har tegna over fotografier. Stilen er også med på å styrke humoren i boka, med stadige visuelle gags i bakgrunnen.

Jeg anbefaler å lese Solanin på det sterkeste, spesielt hvis du er ung eller kanskje føler at du har en mangel på retning i livet. Boka tar opp temaer som drømmer og sorg, og forteller en morsom og rørende historie om en vennegruppe som prøver å bli voksne.

 

  1. Ingen kommentarer enda.
(Vil være skjult)