The Thing (1982)


Filmanmeldelse skrevet av Viktor Håven

Regi: John Carpenter

Manus: Bill Lancaster

Filmselskap: Universal Pictures

Spilletid: 109 min

«The Thing» starter med det vide arktiske landskapet og en hund som blir jaget av et helikopter, hunden kommer seg til utpost 31, den amerikanske forskningsstasjonen hvor det meste av filmen finner sted. De tar han inn, og lar han gå løs over natten. Kort tid etter The thingså låser de hunden inne med hundene som er på basen fra før av. Kort tid etter finner de ut at de har å gjøre med en skapning fra en annen verden,  for den dreper de andre hundene og prøver å stikke av, men blir satt fyr på og drept av mannskapet. De undersøker tingen etterpå og finner ut at den kan assimilere levende mennesker og dyr, så de vet da ikke hvem man kan stole på. Når transporten deres blir sabotert og de ikke får kontakt med noen andre, så må de bruke sine egenskaper og vett til å overleve.

Det er en flott scene når hunden kommer til den amerikanske basen. Mannen fra helikopteret jager etter hunden til fots, men stopper da han ser amerikanerne, som kom ut for å undersøke ståheien. Han prøver å advare dem, men da amerikanerne ikke forstår han begynner han å skyte etter hunden, men ender opp med å bli skutt selv i forvirringen. Det “morsomme” med scenen er at publikum skal ikke forstå hva han sier, men vi som nordmenn hører han si «Det er ikkje ein bikkje, det er ein slags ting, kom dere vekk idioter.»

Filmen er basert på en film fra 1951, «The Thing from Another World», som deler elementer med filmen, men de har forskjellige fokuspunkter. «The Thing» var Carpenter sitt eget drømme prosjekt, så når filmen feilet både i billettsalg og kritikk tok han det hardt. I dag er filmen sett på som en kultklassiker og med praktiske effekter få storbudsjetts filmer kan holde opp med den dag i dag er det en fantastisk “monsterfilm”. Filmen har også et flott, atmosfærisk soundtrack av selveste Ennio Morricone og Carpenter, som har gjort seg kjent for å lage musikk til sine egne filmer.

  1. Ingen kommentarer enda.
(Vil være skjult)