SAUL! Tanker i adventstida

I adventstiden, tiden for refleksjon og forventning, vil Mimas gjenopplive historien om Sauls omvendelse. Egil Hovlands versjon av denne bibelske historien har blitt en av de mest betydningsfulle verkene i norsk korlitteratur.

Mimas samarbeider i denne anledning med den anerkjente konsertorganisten Tonje Braaten, som også vil framføre to solonumre. Publikum vil få muligheten til å høre den vakre kombinasjonen av kraftig orgellyd og korsang også i et verk av John Ireland, representant for den «engelske impresjonismen», og i et nylig skrevet verk av Justin Vickery, en engelskfødt komponist som bor i Norge.

Konserten åpner med musikk av den skotske komponisten James MacMillan, samt to skandinaviske komponister. I meditasjonens ånd blir to verk for kvinnekor, skrevet av den unge, men allerede internasjonalt anerkjente, slovenske komponisten Andrej Makor, framført.

Koret vil også framføre noen a cappella-sanger dedikert til førjulstiden.

Velkommen!