Skibotn feltstasjon høst 2011

Fredag 14. Oktober

Det var avreise fra Nordlysobservatoriet kl 17.00 for de som tok bil, mens de som busset satt snuta mot Skibotn kl 17.40. Etter noen timer, da alle bilene var ankommet Skibotn  felststasjon, dro et par biler inn til Skibotn “sentrum” for å hente bussfolket.

Da alle omsider hadde funnet seg soveplass, ble det litt småprat og pingpong før tacoen ble stelt i stand. Det så ut til at alle ble mette, og det tok ikke lange tida før folk begynte å finne frem driverse brettspill, mens andre bare satt å prate. Utover kvelden inntok enkelte badstua, mens andre ble sittende å spille til langt på natt, akkurat slik det burde være.

Lørdag 15. Oktober

Programmet hadde abisiøst erklært frokost kl 9, men det var en felles enighet om at 11-12 tida var et mer passende tidspunkt for frokost, så da ble det sånn. Deretter bar det igang med foredragene. Først ut var stipendiat Lene Østvand, som fortalte om et klimaprosjekt hun jobber med. Deretter fortalte professor Åshild Fredriksen om plasmafysikk. Førsteamanuensis Robert Jenssen avsluttet foredragene med å fortelle om hva teknologiavdelingen bruker krefter på for tida. Alt i alt var det tre meget spennende foredrag.

Deretter ble vi delt inn i grupper, og flaskerakett-konstrueringen var offisielt igang.
Etter noen timer fikk vi servert en bedre middag bestående av ovnsbakt laks, salat og poteter, etterfulgt av sjokoladepudding og gele til dessert.

Utpå kvelden ble det mer brettspilling, badstuing, pingponging og ellers det man hadde lyst til.

Søndag 16. Oktober

Frokosten ble som på lørdag brødmat, og de fleste fulgte trenden fra lørdag, og stod ikke opp før 11-12 tida. Etter frokost var det duket for den store flaskerakett-konkuransen.
De fleste hadde benyttet seg av det samme konseptet med å modifisere tuten og korken på flasken, utenom en gruppe som gikk for en manuell utskytningsmekanisme. Ideen var nok god, men den lot seg ikke helt gjennomføre. Vinnergruppa derimot hadde en meget smart ide ved å vinkle finnene på “raketten” slik at den roterte om seg selv igjennom lufta og fikk dermed en meget fin parabelbane, og vant soleklart.

Her ser vi vinner-raketten under takeoff

Etter vi hadde gjort oss ferdig med rakettskytinga, var det tid for tomatsuppe, etterfulgt av premieutdeling og felles rydding, før den glade og fornøyde gjengen som vi var begynte å kjøre hjemover rundt kl 16.00.