Skibotn feltstasjon vår 2011

Fredag 29. april

Vi kjørte buss fra Nordlysobservatoriet klokken 18:00, og tok et lite stopp i byen for å hente de siste. Etter en god kjøretur mot Skibotn feltstasjon ankom vi i 20:00 tiden. Da fikk alle finne seg soverom og ta seg til rette der.

Deretter ble det stor oppslutning rundt å lage tacoen som skulle serveres til middag. Til tross for mange kokker ble det lite søl, og maten ble raskt ferdig. Det ble en god porsjon mat på alle sammen. Videre på kvelden var det sosialt med diverse brettspill. En slager ble Ingeniør-spillet som Momentum hadde gått til innkjøp av. Ettersom dette spillet raskt ble fylt opp med spillere, var det en stor gjeng som måtte nøye seg med bare spørsmålene.

Lørdag 30. april

Etter som folk våknet til fikk de brødmat til frokost. Når alle hadde stått opp og fått seg mat ble vi delt inn i fire grupper, hver gruppe fikk utdelt det grunnleggende til å lage flaskerakett. Med dette var konkurransen om den beste raketten i gang. Samtidig ble bordtennisturneringen startet for dem som hadde meldt seg opp til denne. Disse to aktivitetene holdt alle godt opptatt inntil brødmaten stod på bordet igjen og det var lunsj.

Etter lunsj ble det foredrag med stipendiatene Hanne Sigrun, Magnar og Njål. Hanne Sigrun pratet om sola, Magnar fortalte om nordlyset og litt om hva de egentlig driver med på romfysikk. Til slutt gav Njål en innføring i plasmafysikk og om nordlysvarsling – og avsluttet foredragene med litt historie rundt Nordlysobservatoriet.

Til middag ble det servert ovnsbakt laks, salat og poteter. Til dessert ble det sjokoladepudding, gelè og vaniljesaus.

Etter middag ble det sosialt samvær, og flere tok seg turen ned i badstuen.

Bordtennis ved Skibotn feltstasjon

Søndag 31. april

Det ble brødmat og kaffe etter hvert som folk sto opp. En gjeng tok turen opp til teleskopet og fikk sett seg litt rundt omkring det.

De siste rundene med bordtennis ble kjørt, og vinneren ble kåret.

Flaskerakett-konkurransen ble avgjort ute. En flott rampe ble bygget og hver gruppe prøvde ut rakettene sine etter tur. Det var hvor langt raketten nådde som bestemte vinneren, og selv om alle rakettene nådde langt, var en rakett utmerket seg spesielt. Etter at vinneren ble kåret, ble vi nysgjerrige på hvordan rakettene gikk for andre typer drivstoff enn vann – dette måtte vi selvsagt teste ut.

Oppskytning av flaskerakett

Etter en deilig Tomatsuppe til lunsj ble det premieutdeling til vinnerne av flaskerakett-konkurransen og til vinneren av bordtennisturneringen. Deretter ble alle med i ryddingen. I 16:00 tiden sto bussen klar, og en glad og fornøyd gjeng reiste hjem igjen.