Stomp

Stødig puls og god time/rytmefølelse er en viktig del av et godt gehør. Hvorfor ikke ha en  STOMP-øvelse som en del av samspilloppvarmingen eller som et avbrekk i øvelsen?

For å gjøre et ensemble samspilt kan det være nyttig å jobbe med rytmikk, puls og periodefølelse. Stomp-øvelser setter dette i fokus. Stomp foregår uten tradisjonelle musikkinstrumenter, men involverer gjerne bruk av gjenstander som for eksempel ball eller kosteskaft. Ved hjelp av slike remedier, og ved bruk av kropp og/eller stemme, samarbeider gruppen om å lage fengende rytmemønstre.

Videoen viser hvordan en stomp-øvelse kan foregå. I denne stomp-økten trenes både periodefølelse og puls/time. I opptaket ser du et brassensemble fra Musikkonservatoriet i Tromsø sammen med slagverker Odd Kyrre Alsvik.

 

 

Hvis du vil ha mer stompinspirasjon kan du se på denne:

 

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.