Thomas T. Kleivens minidokumentar om reindriftssamen Jon-Anders Kuhmunen

Minidokumentar om reindriftssamen Jon-Anders Kuhmunen fra Saltfjellet av fotojournalist Thomas T. Kleiven.

Thomas T. Kleiven har jobbet med et fotoprosjekt om reindriftssamen Jon-Anders Kuhmunen fra Saltfjellet. Resultatet er en minidokumentar som skildrer livet til reindriftsutøveren og hans ønske om å videreføre sin kultur.

Kleiven sin intensjon med å gjennomføre dette prosjektet har vært å lære mer om en kultur som hele livet hans vært nært ham uten at han har hatt spesielt god kjennskap til den.

I tillegg er Kleiven ytterst interessert i mennesker som har et avhengighetsforhold til naturen istedenfor et lukseriøst forhold. Han var sammen med Kuhmunen i til sammen ca 30 dager.

Videoen er tilgjengelig for alle på nettsidene til Dagens Næringsliv, slik at alle kan se den helt gratis: http://www.dn.no/play/spesial/#!1374/vokterenkleiven/

For å lese reportasjeteksten må man kjøpe et digitalt eksemplar av Dagens Næringsliv på Ipad fra lørdag 9. september 2012.

Kleiven sitt ønske er at flest mulig skal se minidokumentaren, så om du kjenner noen som kunne ha lyst å se den må du gjerne spre linken.

Og om noen skulle ønske å bruke den i en eller annen sammenheng på UIT er dere også hjertelig velkommen til det i følge Kleiven.

Gi gjerne tilbakemelding til Kleiven om hva dere synes om minidokumentaren:

thomaskleiven@hotmail.com

Han kan også nås på telefon 48 17 29 28

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.