Project description

This page is supposed to contain a translation og the Norwegain text below.

It is included to show the multilangural features of WordPress .

 

Denne siden beskriver et demoprosjekt som viser hvordan forskningsprosjekt kan beskrives. Hensikten er å vise hvordan prosjektsider under menypkt “prosjekt” kan  kombineres med sider under site.uit.no og Cristin

Arbeidsdeling UiT-web/Prosjekt, Cristin og site.uit.no/World Press

https://site.uit.no/

Hjemmesiden til prosjektet er site.uit.no/prosjektnavn. Denne opprettes ved en enkel prosedyre beskrevet på https://site.uit.no/. Sidene kan i utgangpunktet brukes både til beskrivelse av prosjektet og en gruppblogg for interaktiv kontakt med prosjektmedarbieder og eventuell andre.World Press et vell av funksjoner for å lage layout (Se appearance/themes for ferdige maler) og undersider med ulike funksjoner (widgets, plugins mm). I dette enkle prosjektet er kun standarf layout og funksjoner brukt.

Cristin

Cristin brukes til 2 formål: Tilkopling av prosjektmedarbeidere og registrering/tilkopling av publikasjoner. Dessuten fungerer Cristin som en alternativ inngangsportal til prosjektbeskrivelsen på site.uit.no, f.eks ved at

  1. man søker i prosjekter på Cristin, finner prosjektet som er lenket til hjemmesiden på sit.uit.no, eller ved
  2. man søker etter personer og finner en forsker som er prosjektmedlem. Forskerens side inneholder automatisk lenker til prosjekt som forskeren er involvert i.

Se eller menypunktene prosjektdeltakere og publikasjoner for en begrunnelse for hvorfor det er fornuftig å gjøre det slik.

Uit.no/Prosjekter

Prosjektet bør registreres her av følgende grunn: Det vil gi en ekstra inngangportal til prosjektet via uits prosjhektportal. Prosjektet vil synes på søk på UiT.no og komme med i de automatisk genererte prosjektoversiktene. I praksis blir nesten ingen informasjon registreres her, bortsett fra kanskje en snarvei/direktelenker til prosjektbeskrivelsen via menyen, slik det er vist her.

 

This post is also available in: Norwegian Bokmål

Recent Posts