Psyforeningen og Psybert inviterer til foredrag med Marius Løken – Overlevende fra Halloween-drapet på Bislett i 2011

30 september inviterer Psyforeningen og Psybert til foredrag.

Marius overlevde det mye omtalte Halloween-drapet på Bislett i oktober 2011. Etter 15 livstruende knivstikk mot hode og overkropp var han minutter fra å blø ihjel. Han overlevde turen til sykehuset takket være et sterkt overlevelsesinstinkt og en robust fysikk etter et liv med allsidig idrett og trening. Gjerningsmannen, en av Marius’ nærmeste venner, var psykotisk i gjerningsøyeblikket. Da Marius våknet fra koma, var hans nære venn Andreas allerede gravlagt. Til tross for store fysiske og psykiske arr lever Marius i dag et normalt liv.

Marius’ historie byr på både oppturer og nedturer. Han har møtt mange utfordringer, men først og fremst er det historien om å finne veien tilbake til et normalt liv. Cappelen Damm er enige i at dette er en fortelling som må ut til folket. Resultatet er en bok som kommer høsten 2015. Marius har siden 2011 valgt å holde sin historie skjult. Denne våren gir han en smakebit av den til Vårt lille land, en dokumentarserie som sendes på Tv2.
Marius holder nå foredrag om sin historie og veien tilbake.

I sin fortelling berører han flere tema:
– Hendelsesforløp
– Tillitsbrudd.
– Opptrening.
– Samspillet mellom fysisk og psykisk velvære.
– Motivasjon.
– Psykiske utfordringer.
– Hvordan leve med- og overvinne en traumatisk opplevelse.
– Det å snu motgang til fremgang.

Marius har tidligere holdt foredrag i forbindelse med karriereuka på Campus Kristiania i Oslo. Her ble hans historie kåret til beste foredrag!