Den geologiske skattkiste

Å tolke fossiler (pdf)

Norske dinosaurer? Jørn Hurum gir svar! (pdf)

Fra fossiler til oljekrangel?

Hvordan dannes olje og gass? (flash-animasjon)

Til forskerspirer:

Fasiten til funn i skattkista foran museet.

Besøk det mystiske museet!

Hva jobber geologene med? (flash-animasjon)

 1. #1 by jho013 on 25/05/2012 - 08:39

  Hei solenergi2012!

  Takk for dine innspill. Fortsett med det. Webbsiden er så lenge bare en usortert samling av ideer. Når den er “ferdig” ila. høsten skal den være tilpasset mobile enheter, og vise tilleggsinformasjon til skiltene og aktivitetene rundt TMU. Jeg skal rydde opp logiske feil så fort som mulig.

  Jan

 2. #2 by Universitetsansatt on 24/05/2012 - 15:38

  Kombinasjon av sand og olje tyder på at TMU ikke har kjennskap til statoils etiskk uforsvarlige virksomhet og som ødelgger miljøet: satsing på oljesand. En utvikling som er helt unnødvendig og blir møtt med kritikk fra hele verden.

  Driver (eller drev) museet virkelig med forskning på oljefelt at det ga mening å fokusere her så mye på ting som er forbunden med det svarte ”gull” (”historien om borekrona”, ”fra skog til olje”, ”delelinjeavtalen”)?

  Hva med ”fra skog til olje som blir til plast som havner igjen som søppel i skog”? Kretsløpet slutter nemlig ikke som pengemaskin, men blir til en miljømessig utfordring for kommende generasjoner. Kanskje vil arkeologerne ser det annerledes, for de må også i framtida ha noe å lete ogforske på.

  Under ”delelinjeavtalen” (geologisk sandkasse???) finner en ” Norske” dinosaurer, noe som igjen tyder på å at den kulturelle sugemunnen ønsker å sette sine præg. Og så først kommer det ”hva er fossiler?”. Eller skal vi spørre ”hva er igjen”? Kull?

  En må ikke gravlegge sandkassen før kunsten har tatt over.

   

  Geologisk filosof (doctor scient at all)

You must be logged in to post a comment.