Tre disputaser på rappen: Nå er det Olgas tur!

Av Dana Meknas
Journalist ved TREC

Det er duket for den tredje og siste disputasen før sommeren, og denne gangen er det Olga Vikhammer Gran (28), fra Kingsville, Ontario i Canada, som skal i ilden!

Dato for disputasen: 27. juni 2017

Prøveforelesning foregår kl. 10.15-11.00, Aud. 7, MH-bygget, UiT.

Presentasjon og forsvar av avhandlingen foregår i samme lokale, kl. 12.15-15.00.

Navn på avhandlingen: Venous thromboembolism and cancer

Olga studerte medisin ved Jagiellonian University i Krakow, Polen og ble ferdigutdannet i 2012. Etter det jobbet hun som lege i Storbritannia før hun flyttet til Norge i 2014.

Du er snart i mål! Hvordan føles det å skulle bli ferdig med doktorgraden?
– Jeg tror nesten du må spørre meg igjen etter den 27. De siste månedene har vært en virvelvind av skriving og forberedelser til disputasen – jeg har egentlig ikke hatt muligheten til å legge merke til at jeg nesten er ferdig! For øyeblikket føles det ganske uvirkelig!

Hvor lenge har du jobbet med dette?
– Jeg har jobbet for TREC i nesten 3 år. Jeg begynte i september 2014.

Hvor mye arbeid har det egentlig vært?
– Det har vært ganske mye arbeid. I noen perioder har det vært mer å gjøre enn andre. Spesielt de siste 4 månedene med avhandlingsskriving og disputasforberedelser det har vært mange sene kvelder og helger på kontoret. Men som John-Bjarne sier –”If it was easy, then everyone would do it.”

Hvordan synes du det har vært å ta doktorgrad?
– Det har vært en bra opplevelse! Det er utrolig å tenke på hvor mye jeg har lært i de siste 3 årene. Jeg hadde svært lite forskningserfaring før jeg begynte i TREC og jeg føler at jeg har kommet langt de siste årene. Det har vært veldig interessant å oppleve forskningssiden av medisin. 

Hvordan har det vært å jobbe på TREC?
– TREC er virkelig en perfekt blanding av akademia og sosialt miljø. Vi er en stor gruppe og jeg synes at vi har et ganske spesielt miljø her ved TREC som ikke alle forskningsgrupper har. Vi får mye innspill og støtte både fra våre veiledere og kolleger. For meg har det gjort hele PhD-prosessen mindre skremmende og mer hyggelig.

Hva har vært det aller beste?
– Jeg har hatt så mange fantastiske opplevelser at det er vanskelig å velge bare en ting. ISTH/ECTH-kongresser i Toronto og Haag, Holmenkollenstafetten, skidager, seminarer på Sommarøya, TREC-toppturer og fester på kontoret er helt klart øverst på listen. 

Hvordan ble du rekruttert til TREC?
– Jeg kom egentlig bare over stillingsannonsen på nettet. Jeg var interessert i å jobbe med forskning, og på den tiden jobbet jeg på en avdeling for hematologi/onkologi, så det virket som en god match for meg.

Hva er planen videre?
– Jeg går ut i mammapermisjon i august, så jeg har ikke planlagt å tenke så mye på forskning i de neste 9 månedene. Etter det håper jeg å komme tilbake til klinisk medisin for å fullføre spesialiseringen min, men jeg tror ikke at min karriere i forskning er over ennå. Jeg er sikker på at jeg vil være tilbake (og være sint på STATA) igjen en gang i nær fremtid.

Vi ønsker Olga lykke til med disputasen og veien videre!

Be the first to like.