Møt vår nye forskerlinjestudent: Joakim!

Av Dana Meknas
Journalist ved TREC

Denne høsten har vi fått en ny forskerlinjestudent: Joakim Sejrup! Han er allerede godt i gang med arbeidet og gleder seg til veien videre.
Bli bedre kjent med han, få et innblikk i forskerlinjelivet og få noen gode råd fra han i dette intervjuet!

Mandag 14. august hadde Joakim Sejrup (22) sin første offisielle dag hos TREC som forskerlinjestudent. Joakim er opprinnelig fra Båtsfjord, helt nord i Finnmark. 22-åringen flyttet til Tromsø i 2014 for å begynne på medisinstudiet ved universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet (UiT) og har nå begynt sitt forskerår i gruppa.

Denne høsten begynte du som forskerlinjestudent på TREC! Hvordan har det vært så langt?
– Det har vært veldig lærerikt. Jeg fikk en bratt læringskurve med presentasjon av prosjektet mitt på det ukentlige tirsdagsmøtet for gruppa, samt oppstart av selve prosjektet svært tidlig.

Joakim ble tatt opp på forskerlinja i fjor og fullførte i vår sitt tredje studieår på medisinstudiet. Nå har han et forskerår, og når han er ferdig med det skal han fortsette på fjerdeåret mens han forsker ved siden av studiene de neste årene.

Hva gjør du egentlig om dagen?
– Jeg jobber med ulike arbeidskrav og hjemmeeksamen til diverse kurs som man må ta som forskerlinjestudent. I tillegg jobber jeg med prosjektet mitt ved siden av.

Hva er det du skal gjennom i løpet av dette året?
– I løpet av selve forskeråret skal jeg ta et visst antall studiepoeng via forskjellige obligatoriske og valgfrie kurs. Ellers handler året om å komme godt i gang med prosjektet og bare suge til seg så mye som mulig mens man har mulighet til å holde på med dette på heltid.

Hvilke forventninger har du til året – og til resten av løpet?
– Jeg ser frem til å lære masse, både om selve faget som jeg holde på med og også om meg selv. Jeg regner med det blir nok å gjøre de kommende årene, men det gleder jeg meg til. Det motsatte hadde jo vært kjedelig!

Hva håper du å få ut av det?
– Jeg håper å få dannet et godt grunnlag nå i løpet av forskeråret for å videre kunne ta en doktorgrad etter hvert.

Hvorfor bestemte du deg for å søke forskerlinja?
– Jeg har alltid vært en nysgjerrig type. Nysgjerrig på hvorfor ting er som de er, hvordan ting fungerer og henger sammen. Da er dette en gyllen mulighet til å lære mer om hvordan man faktisk kommer frem til det man kaller «sannheter» i vitenskapen.

Hvordan fant du ut at TREC var stedet du ville være? Hvorfor det?
– På tredjeåret har man det såkalte blodkurset, som i stor grad er i regi av TREC. Jeg syntes det virket veldig spennende det de holdt på med og fikk i stand en samtale med John-Bjarne (Hansen, leder for TREC) om mulighetene til å bli en del av gruppa. Da jeg kom inn på forskerlinja var det egentlig bare å kjøre på. Jeg kjente i tillegg en del av de som går kullene over meg som er i gruppa og kunne snakke med dem om hvordan det var i TREC. Få litt tips og slikt. Veldig nyttig for min del!

Trives du?
– Absolutt – jeg stortrives her! Felles frokost og kaffe hver morgen og felles lunsj, TRECxercise hver tirsdag (felles trening) og vinlotteri på fredagene er herlige tiltak! Det er dessuten et flott faglig opplegg med oppfølging og veiledning med prosjektet. Det utgjør veldig fine rammer for en fersk gutt i gamet!

Hva slags prosjekt er det du jobber med?
Jeg holder på med et prosjekt som handler om å identifisere risikofaktorer og triggere for venøs trombose – altså blodpropp – hos pasienter med hjerteinfarkt. Jeg ser også litt på hvordan enkelte gener spiller inn på utviklingen av venøs trombose hos denne pasientgruppen. Ambisjonen er å få til en prediksjonsmodell etter hvert, som er en modell som skal plukke ut de med høy risiko for å få blodpropp.

På søndag er fristen for å søke til forskerlinja. Har du noen råd til studenter som vurderer å søke?
– Først og fremst så må man finne ut om dette er noe man virkelig vil, og hvorfor man faktisk ønsker å gjøre dette. Bruke litt tid på å reflektere over det. Deretter er det nok lurt å orientere seg om hvilke grupper som finnes og hva de holder på med. Starte bredt liksom, det er lurt. Så kan man snevre seg inn og håpe man klarer å overbevise Skogen og co om at man fortjener en plass.

Hvis du må beskrive deg selv med tre ord, hva ville det blitt?
– Hmm, ja, si det … “Ihugga Arsenal-mann” 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

Hva liker du å gjøre på fritiden?
– Når jeg ikke holder på med studier eller jobb liker jeg å trene og holde meg i form. Nå i disse premier league-tider ligger jeg også mye godt planta i sofaen og spekulerer i Fantasy Premier League.

Vi ønsker Joakim velkommen i gruppa og gleder oss til å følge han videre!

Be the first to like.