Exchange og Linux

Jeg driver å tester ut diverse tilkoblinger mot exchange fra linux.

Foreløpig er følgende programmer testet:

Kmail/Kontact – kun imap-tilkobling i versjon 3.5, Skal teste versjon 4.3 så fort den er ferdig.

Evolution – med egen exchange-tilkobling som bruker webDAV.

Av disse virker det som Evolution sin fungerer best. Der kunne man legge inn avtaler, og møteinnkallelser(Kritisk, siden det er eneste grunnen til å bruke Exchange.)

Skal teste ut Brutus Server for å få mulighet for MAPI-tilkoblinger mot Exchange.

4 responses to “Exchange og Linux”

 1. Stefan Christensen says:

  Har funnet ut litt mere angående exchange connectorer. de skal bruke libmapi fra samba… Problemet er bare at libmapi er i samba 4.0. Det kan sikkert derfor ta litt tid før noen distroer har full støtte for dette. Får vel ta en reel oppgradering av KDE på arbeidstasjonen min snart fra 3.5.10 til 4.3.x.

 2. Roy Einar Dragseth says:

  Kmail/Kontact 4.3 landet på min Fedora 11 box i går. Jeg finner ikke noen tilkoblingsmulighet til Exchange der.

 3. Stefan says:

  Testet med MAPI-kontakten under Ubuntu 9.04. Var nødt til å omdøpe /etc/samba/smb.conf for å kunne bruke denne. Hvis ikke så krasjet bare Evolution. Problet med versjonen som kom fra standard pakkebiblioteket for Ubuntu var at Adresselista og Kalenderen ikke fungerte. Evolution 2.26.1, evolution-mapi-0.26.0.1-0ubuntu2 var versjonen som ble testet.

 4. Stefan says:

  Brutus Server fungerte særs dårlig. Spesielt når det også virker som om prosjektet er dødt for utviklerene. Bare døde linker for nedlasting av tar-ballene.

  Nå har Evolution kommet med en mapi-kontakt, men denne er avhengig av libmapi, som igjen er avhengig i Samba 4(fortsatt i alpha-status). Skal få trøkt inn en ubuntu 9.04 på en VM og testa det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *