Ninite

Med Ninite får du en enkel “nonags” automatisert installasjon av velkjente freeware-programmer til Windows 7/Vista/XP. Du velger ønsket programvare på http://ninite.com/, og laster ned og kjører den tilpassede installeren. Installasjon av et titalls applikasjoner (f.eks siste versjon av Filezilla, 7-Zip, Foxit Reader, ImgBurn, Putty, VLC, DropBox, Evernote og Spotify) er gjort på få minutter.

Du får ingen spørsmål om hvor programmene skal installeres eller om det skal lages snarveier på skrivebordet.  Dette kan innebære litt etterarbeid for deg hvis du liker å ha et ryddig skrivebord. Dropbox, Evernote og Spotify lager ingen snarveier, og du må derfor finne ut hvor programmene er installert og lage egne. Både Evernote og Spotify legger seg i Program Files og er enkle å finne. Det er litt vanskeligere med Dropbox, og programmet installeres under “Users/brukernavn*/AppData/Roaming” (gjelder Win 7). Får å finne denne katalogen må du også velge at Windows utforsker skal vise skjulte filer/kataloger.

*Brukeren som programmet ble installert av (f.eks administrator)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *