Førsteinntrykket av nye UiT Outlook Web Access (OWA) 2010

Som en av 3 lykkelige pilottestere på den nye Exchange-2010-løsningen så har jeg fått testet litt av det nye oppsettet. Først Outlook Web Access (OWA) som ser myyye mer slick ut enn før. Grensesnittet er på langt nær så komplisert som i desktop-versjonen av Outlook 2010, og det bør by på små problemer å skifte til denne klienten selv om forrige versjon var fra tidlig Prekambrium.

Denne testen ble kjørt på en Linux Fedora 13 host, og det fine er at nye OWA både ser og fungerer helt fint i Firefox, mens det i Google Chrome ser litt gammelmodig ut men er uansett mye bedre enn i forrige versjon. Møtebooking er også mye mer elegant i nye OWA, selv om jeg ikke fikk møterommet vårt til å skifte status til opptatt, selv om jeg prøvde å booke det som en ressurs.

Og ja på iPhone og iPad trengte jeg kun å endre på én (1) innstilling for å få de til å fungere som før….

Her er noen screenshots:

OWA i Firefox……….:

OWA 2010

OWA 2010

OWA i Chrome:

OWA 2010 i Chrome

Møtebooking, merk at møterommet opptrer som en ressurs (“hus-knapp” med grønn bakgrunn til venstre for navnet). Etterpå fant jeg ingen endring i status for rommet. Mulig det burde dukket opp under “rom” i stedet for “deltaker”:

OWA 2010 Kalender

Tror også vi trenger en liten “theme” som identifiserer nye OWA med UiT. Anyone?

4 responses to “Førsteinntrykket av nye UiT Outlook Web Access (OWA) 2010”

 1. Stefan Christensen says:

  Kan forøvrig si at søking etter personer i OWA fungerer som det burde gjort i Outlook full klient. Det finnes ingen “Svenn Hanssen” i Outlook, men i OWA 2010 så finnes han. Ellers noe småpjesk angående innloggingen som jeg ikke liker. Jeg vil ha en velkomstskjerm hvor en kan verifisere ssl-sertifikatet før en skriver inn brukernavn og passord. Og en redirect av http://mail.uit.no til velkomstskjermen under https://.

 2. Svenn A. Hanssen says:

  Den store fordelen med OWA er at man har hele adresseboka til UiT og en del av ressursene i organisasjonen. Du ser når andre er opptatt og skal (i teorien) kunne booke møterommet automatisk. Og ja jeg tror OWA nå er på grensen til å erstatte 3.-partsklienter.

 3. Terje Lein-Mathisen says:

  Firefox versjonen ser lovende ut.
  Er den bra nok til at jeg kan kaste mine lokale epost klienter og kun bruke web-browseren.
  Det hadde vært besnærende, nesten som gmail…

 4. Stefan Christensen says:

  Problemet med booking av rommet kan nok være samme problem som vi har med outlook 2010 og exchange 2003. Hvis mine tanker er rett så bør vi flytte kontoer etter lokasjon for minst mulig problem. Sjekker Galaxy Tab når jeg kommer hjem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *