God save the geeks…

God save the geeks

..stod det på T-skjorta vi fikk når Briforum 2012 (London, baby!) startet på morrakvisten i dag. Dette er utvilsomt en teknisk geek-konferanse der sånne som meg med Macbook er old school. I rettferdighetens navn skal det sies at de fleste deltok på sesjonene uten noen form for duppedingser, selv om en god del selvfølgelig hadde iPaden med seg.

Briforum handler om desktop virtualisation + application virtualisation der sluttbrukeren er i fokus.

Brian Madden himself startet dagen med å snakke om dette temaet på et overordnet nivå. Vi både streamer og publiserer desktops i dag, men selve innholdet i dem har ikke endret seg på veldig mange år. Det er fortsatt hovedsaklig en Windows-desktop vi gjør tilgjengelig på forskjellige enheter, og det er ikke det desktop virtualisation handler om! På den måten flytter vi bare en kjent opplevelse til enheter som ikke er ment å kjøre et tradisjonelt Windows OS. Fortsatt er dette et umodent marked så veien videre blir til mens vi går.

Hva har vi ellers lært i dag (kortkortversjonen):
Hvorfor har ikke VDI tatt av (http://en.wikipedia.org/wiki/Desktop_virtualization)? Det er komplekst og dyrt, og alle applikasjoner kan ikkje kjøres i VDI.

Microsoft lisensiering vanskeliggjør VDI implementasjon (“MS licensing sucks..”).

The big buzz er at VMware nettopp har kjøpt Wanova (http://www.wanova.com/). Hos arrangørene er dette visstnok et uventet men desto mer gledelig oppkjøp…

Citrix kunne fortelle meg at Citrix Dazzle er out og Self-service plugin er in. Med den slipper vi ihvertfall problemet med å skrive ad\brukernavn.

Det virker ikke som det er mange nordmenn her (bortsett fra undertegnede), men det er absolutt en konferanse som burde være interessant for alle seksjoner hos oss da temaet berører hele leveransemodellen vår.

Dagen ble avsluttet med Geek out quiz, og siste spørsmål var:
“What are the 7 layers of the OSI model”?
Ingen av de tre deltakerne hadde alt rett…
Noen som kan ramse dem opp uten å jukse?

Hilsen onkel reisende Mac

 

 

 

http://briforum.com/Europe/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *