whaletracking.uit.no, en kort beskrivelse.

 

En liten timeline for whaletracking.uit.no.

Jeg ble oppringt torsdag ettermiddag av noen på KSA som ville ha oss til å fikse en tjeneste for noen på BFE som var ute og merket hval og gjerne ville presentere trackerdata på et webkart.

Vi (Rolf, Erik Axel og jeg) satte opp et møte med dem på fredags morgen og fant ut at de trengte følgende: En windowsmaskin med statistikkpakken R og en webserver med åpen aksess. En forsker på HI hadde programvaren klar og trengte adminaksess. Tjenesten er tenkt å vare et par måneder.

Som et eksperiment bestemte vi oss for å prøve ut Azure. Jeg har UiT-konto der med mitt kredittkort og vi fant ut at en Windows 2016 Server koster ca. 750,- per måned. Vi fikk satt opp ønsket konfig på under en time. Vår del av jobben var i all hovedsak unnagjort før 1030 på fredag. Vi har aldri gjort dette før!

For å begrense eventuelle overraskelser med nettkostnader hvis tjenesten skulle bli en netthit har Lars S. satt opp speiling av siden til en lokal server.

https://whaletracking.uit.no/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *