Samarbeid mellom UbiT og BarnSted


 

BARNkunne, senter for  Barnehageforskning i Norge, er tilknyttet Høgskulen på Vestlandet. Det består av totalt ni arbeidspakker og to av disse er knyttet til UiT Norges arktiske universitet. Førstelektor Anne Myrstad leder arbeidspakken i Tromsø. Navnet på denne er BarnSted og UbiT har inngått i et spennende samarbeid med prosjektet.

Senteret er opptatt av bærekraftighet og mangfold. I Tromsø skal man jobbe spesielt med stedet; hvordan lokalkultur i større grad kan bli en del av barnehagen. UiT ønsker ikke å komme ut i barnehagene for å foreta observasjoner, men de vil derimot gjøre noe sammen med barnehagene. BARNsted skal jobbe spesielt med to av UbiT-barnehagene, Bukkespranget Naturbarnehage og Lunheim barnehage.

I uke 38 er det avspark for BarnSted. Programmet ser slikt ut:

Onsdag, 19.september: D01- Qvigstad aud., ILP Mellomvegen 110 (åpne forelesninger)

 Kl.12.00 – kl.13.30 – introduksjonsforelesning v /post.doc. Abigail Hackett, Manchester MET

Answering the world: rolling down hills as a dance of animacy

This paper makes a case for a view of early childhood in which children are not separate from, but deeply entwined in, a more-than-human world. Drawing on collaborative work with Pauliina Rautio (University of Oulu), Hackett will focus on young children’s rolling down hills in an early childhood setting in the UK. Ingold (2013) describes the relationship between people and the world as a ‘dance of animacy’ or a ‘correspondence’ in which place, objects and people ‘answer each other’. In this session, Hackett considers how young children answer the world, through their bodies, movements and voices, and the implications of this for early childhood education.

Kl. 13.40 – 14.00

«Midt-Troms Barnemuseum. Lek med historie» v/ direktør Lisa Gay Bostwick, Midt-Troms Museum

Pause – kaffe og kake

 Kl.14. 15 – 16.00

Introduksjon av Environmental Art v/ PhD student Tona Gulpinar, OsloMET

 Torsdag, 20 september, kl.9.00 – kl.15.30, ekskursjon (NB! påmelding til Silje R. Kvande)

Introduksjon og inspirasjon av helleristningene ved Skavberget på Straumshella

v/ arkeolog/konservator Ragnhild Myrstad, Troms fylkeskommune

Praktisering av Environmetal Art i fjæra. Bål og bålmat!

Bussavgang fra hovedinngangen på Campus Mellomvegen kl.9.00. Retur kl.15.00 fra Straumshella.

 Fredag, 21. september, 9.00 -12.00, C209 (lukket workshop)

Workshop med Abigail Hackett. Workshopen er for forskere som er med i prosjektet BarnSted eller har assosierte forskningsprosjekter.

 

Dere kan lese mer om BARNkunne her: https://www.hvl.no/om/barnkunne/