Feltkurs 2023: Dag 10

Hei hei, dette blir desverre det siste innlegget for denne gang noe som er både gledelig og trist. Idag så fikk vi ha senere frokost enn vanlig, og måtte pakke sammen før vi dro ut på feltet for en siste gang.

Når vi ankom feltet så var dagens oppdrag å rydde opp prøverutene, gjemme spor av arbeidet vårt og ta et siste oversiktsbilde høyt oppe fra luften over brakketuften. Heldigvis for oss ville kommunen at de store tuftene skulle stå åpne så vi slapp heldgivis unna veldig mye arbeid.

Tora som fyller igjen å rydder opp et rutefelt.

Rutene ble fylt igjen med de store mengdene med stein, jordmasser og torv som vi hadde fått spart opp gjennom utgravningene. Målet var at folk som kanskje besøker ikke skulle tråkke ned i noe å skade seg.

Maren som rydder opp markører
Louise som rydder opp markører

Annet vi måtte rydde opp var utstyrsdeponiet vårt og markører for jordprøver å funn. Folket var både motiverte til å komme seg hjem men samtidig litt triste for å måtte forlate feltet.

Kurt, Martine, TJ, Louise, Jens Magne og Adrian (meg), sett rydde opp utstyr.

Feltkurset har vært en glimrende arena for læren av utgravning. Vi har vært heldig med gode kursledere, gode medstudenter og godt vær. Feltkurset har gitt oss en større forståelse rundt arkeologi, men også gitt oss masse gode minner.

Takk for oss!

Skrevet av Adrian og Aron Solgaard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *