September film

Soul (2020 film) 

Livet ble annerledes enn Joe hadde sett for seg. Han jobber som ungdomsskolelærer og gir privattimer i musikk. Hans egentlige lidenskap er Jazz og han er en dyktig musiker. Det er ikke før han drar ut for å hjelpe andre, at han virkelig finner seg selv.  

Filmen Soul minner oss på at vi kan forme våre liv gjennom valgene vi tar. For Joe begynner han først å leve når han spiller som del av en jazzkvartet. Filmen Soul minner oss om at livet ikke bare handler om å haste fra ting til ting, men snarere å gjøre de valgene som realiserer den du virkelig er.  

Eksistensiell filosofi og psykologi tematiserer hvordan valgene vi tar former livet. Noen valg er viktigere enn andre – som å starte på et studium eller velge en karriere. Spørsmålet hver enkelt av oss må svare på er: Realiserer valgene hvem vi virkelig er? 

Bli med og diskuter en «barnefilm» med et voksent og sentralt menneskelig tema.  

 

Kommentarer er stengt.