Februar Film

Fredag 4. februar  1500-1800

Vi markerer enda et nytt år med å se:

Groundhog day

«Phil Connors (Bill Murray) er en egosentrisk TV-værmann fra Pittsburgh, som under et oppdrag han sterkt misliker hvor han dekker den årlige «Groundhog Day» 2. februar i Punxsutawney, oppdager han han gjenopplever den samme dagen om igjen og om igjen. Etter først å utnytte dette fenomenet til fordel for sin egen vellyst, begynner han etterhvert å eksaminere sitt eget liv og prioriteringer.

Filmen ble i 2006 inkludert i USAs National Film Registry fordi den blir sett på som «kulturelt, historisk, eller estetisk bemerkelsesverdig» » (Wikipedia)

Denne filmen har flere faglige interessante momenter: her flettes psykologi og filosofi sammen over det store spørsmålet; hvordan har måten vi lever våre liv i relasjon til andre betydning for å ha et godt liv?

Filmen står igjen som en kultfilm og er et utmerket utgangspunkt for en faglig diskusjon !

Påmelding HER

Kommentarer er stengt.