Header bilde.

I juni ser vi:

Dato: 3.juni

Kl.: 1500

Den sjette sansen er en amerikansk film fra 1999. Filmen handler om barnepsykologen Malcolm Crowe (Bruce Willis) som forsøker å hjelpe en ensom og forstyrret gutt (Haley Joel Osment).

Filmen fikk god kritikk og ble nominert til seks Oscar-priser, blant annet for beste film, beste kvinnelige birolle (Toni Collette) og beste mannlige birolle (Haley Joel Osment), men vant ingen. Den ble også nominert til en norsk Amanda-pris for beste utenlandske film.

Dette var filmen som etablerte M. Night Shyamalans karriere som regissør. Den har blant annet blitt kjent for sitatet «I see dead people!» («jeg ser døde»), som Cole forteller Malcom på sykehussengen. Replikken ble i 2005 rangert blant de 50 beste replikkene i amerikansk filmhistorie, i kåringen AFI’s 100 Years…100 Movie Quotes. Den sjette sansen er også kjent for sin overraskende slutt. (Wikipedia)

Påmelding:

Kommentarer er stengt.