Prisdryss til TREC-forskere!

Av Dana Meknas
Journalist ved TREC

På internasjonal scene fikk flere av TRECs medlemmer priser for sitt strålende forskningsarbeid. Denne gangen var det Line H. Evensen, Sigrid K. Brækkan, Trond Isaksen, Birgit Småbrekke og Hanne Skille som reiste hjem med trofeer i sekken.

OBS: Trykk på bildene for å se dem i større format og bedre kvalitet!

Under den internasjonale konferansen ISTH arrangerte i Berlin i juli stilte TREC sterkt representert. De fleste fra gruppen presenterte forskningen sin under «poster session», der man stiller med en plakat om egen forskning og forskningsresultater og diskuterer det med andre forskere som går rundt og ser på de ulike plakatene. Posterne blir i tillegg vurdert av eksperter som deler ut priser i form av sløyfer til de plakatene som utmerker seg som en «top rated poster». Stipendiatene Line H. Evensen og Trond Isaksen var to av dem som fikk sløyfer på plakatene sine.

– Det er morsomt å få sløyfe. Det setter jeg pris på, sier Line, som fikk sløyfe på alle sine tre plakater.

– En overraskelse

Ifølge Line er det spennende å få vise frem hva man har jobbet med. Flere av forskerne som gikk forbi stoppet opp og viste interesse for prosjektene Line har jobbet med, noe hun opplevde som svært positivt.

– Å delta på slike konferanser er veldig gøy, både sosialt sett og faglig. Man får holdt seg oppdatert og lærer mye, forteller hun.

 

 

 

 

 

 

Også Trond ble glad for oppmerksomheten.

– Det var en overraskelse! Så artig, det er fint med sløyfe, sier Trond, som i sommer var på sin tredje ISTH-konferanse.

Han forteller at det er god inspirasjon i å delta på forskningskonferanser.

– Man får input i et bredt spekter og får mye igjen for å delta. Dessuten er det veldig gøy å kunne bidra med egen forskning, sier Trond.

I tillegg til Line og Trond, fikk også førsteamanuensis Sigrid K. Brækkan to sløyfer og forskerlinjestudent Birgit Småbrekke en sløyfe for sine plakater.

 

 

 

 

 

 

 

Unge, lovende forskere

Oppå det hele utnevner også ISTH noen som får tildelt prisen «Young Investigator Award», og også her nådde TRECs forskere opp. Stipendiat Line H. Evensen og forskerlinjestudent Hanne Skille fikk begge hver sin pris for abstraktene sine. Prisen deles ut til forskere under 35 år med forskningsprosjekter som skiller seg ut. Ifølge ISTHs nettsider er kravene for at man blir vurdert til prisen bl.a. at man er førsteforfatter på abstraktet man sender inn, at abstraktet utmerker seg og at man er under 35 år. Vi gratulerer våre unge, lovende forskere med prisene!

1 person likes this post.