Fantastisk oppslutning på Verdens blodproppdag!

Av Dana Meknas
Journalist ved TREC

Lørdag 13. oktober, på Verdens blodproppdag, holdt vi en sesjon på Driv om venøs blodpropp der folkeopplysning var målet. Det var stinn brakke og god respons blant de som møtte opp for å å høre om Jens Johan Hjorts historie om da han hadde blodpropp og førsteamaneuensis Sigrid Brækkans infoforedrag om risikofaktorer for blodpropp.

Det var lungelege Trond Børvik som ledet intervjuet med tidligere ordfører Jens Johan Hjort, og det ble et underholdende og opplysende intervju der Jens Johan delte sine opplevelser og lærdommer fra da han ble rammet.

Deretter fortalte nestleder ved TREC, førsteamaneuensis Sigrid Brækkan, om venøs blodpropp og om ulike risikofaktorer for å få det i et kort foredrag med tittelen “Venøs blodpropp – kan det ramme meg?”. Publikum fikk så anledning til å stille spørsmål.

Også på Jekta var det aktivitet – vi sto på stand på Jekta Storsenter midt på dagen denne lørdagen. Der var flere av våre stipendiater og forskerlinjestudenter og kunne svare på spørsmål og spre kunnskap om blodpropp. Her var det også mulig å lese litt på plakatene våre og ta en blodproppquiz med mulighet for å vinne gavekort på Jekta. Det var flere som tok turen innom, og både små og store kom bort og slo av en prat.

Vi er svært fornøyde med årets markering av Verdens blodproppdag og takker alle som tok del av dagen, både ved å delta på foredrag på Driv, og ved å komme innom på standen vår på Jekta. Vi fortsetter vårt samfunnsoppdrag om å bidra til folkeopplysning omkring denne viktige sykdommen så godt vi kan!

 

Be the first to like.