I morgen disputerer Ina!

Av Dana Meknas
Journalist ved TREC

I morgen, tirsdag 2. april, disputerer Ina Isabella Høiland

Prøveforelesning foregår kl. 10.15 og presentasjon og forsvar av avhandling kl. 12.15 på Auditorium Cortex, MH-vest på UiT Norges arktiske universitet. Tittel på avhandlingen er “ Role of the Complement System in the Pathogenesis of Venous Thromboembolism”. Tittel på prøveforelesningen er “The role of intrinsic coagulation pathway in inflammation and cancer: possible implications”

Hovedveileder har vært professor John-Bjarne Hansen og biveileder professor Tom Eirik Mollnes.

Ina har sett på aktivering av komplementsystemet, som er en del av immunforsvaret, og  risikoen for venøs blodpropp. Du kan lese mer om hva hun har jobbet med på UiTs nettsider eller møte opp til forsvar av avhandlingen på Auditorium Cortex i morgen.

– Det blir spennende å få presentere og diskutere det man har jobbet med de siste fire årene, men gleder meg også til onsdag, når det hele er overstått. Etter disputasen skal tiden brukes mer i løpesko enn bak en PC-skjerm, sier Ina.

Be the first to like.