Boklansering: Ny kvensk grammatikk

Bli med å feire en milepæl for kvensk språkutvikling!

Vi markerer lanseringa av den kvenske grammatikken, Kainun kielen grammatikki, av Eira Söderholm. Det blir musikalsk innslag, enkel servering og et populærvitenskapelig foredrag om det spennende og utfordrende arbeidet bak grammatikkboka.

Söderholms beskrivelse av kvensk grammatikk er et pionerarbeid. Boka er ikke bare den første omfattende beskrivelsen av kvensk grammatikk, men er dessuten skrevet på kvensk. Kvensk ble anerkjent som eget språk i 2005. Per i dag eksisterer det en del skrevet kvensk, men det er hovedsakelig et muntlig språk. De som bruker kvensk og de som jobber med kvensk språk i dag møter en rekke utfordringer. Dette blir også tydelig i Söderholms arbeid med grammatikkboka. Derfor gleder vi oss over å lansere Kainun kielen grammatikki, som vil være et viktig verktøy for å utvikle og bevare kvensk språk. I tillegg er den rettet mot alle som er interesserte i vårt språklige mangfold her på Nordkalotten.

Eira Söderholm er førsteamanuensis i finsk og kvensk språk ved UiT – ­Norges Arktiske Universitet, og har undervist i kvensk siden 2006. Kainun kielen grammatikki er utviklet i nært samarbeid med Kvensk språkting.

Tid: 9. februar 2015 kl. 12

Sted: Plan 2, Tromsø bibliotek og byarkiv

 

Kainun Institutti – Kvensk Institutt

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *