‘Flere språk til flere’-podcast

En podcast om flerspråklige i Norge, for alle som er interessert i språk og flerspråklighet! Bor du i Norge og kan mer enn ett språk, eller jobber du med barn og voksne som er flerspråklige? Lurer du på hvordan flerspråklighet påvirker hjernen og læring? Eller kanskje snakker du og partneren din forskjellige språk, og dere vet ikke hvilket språk dere bør snakke med barna deres? Alt dette og mer skal vi snakke om i Flere språk til flere podcasten.

Podcasten er laget av forskere ved AcqVA Aurora senteret, UiT Norges arktiske universitet. Hvis du har spørsmål om flerspråklighet, eller et tema du vil gjerne lære mer om, send en e-post til postboks-fsf@HSL.uit.no eller finn oss på Facebook eller Twitter @AcqVA_Aurora!

Spotify:  https://open.spotify.com/show/3cwgBcqpNESr7nwtVq1kGW?si=d39be7d2beff4811

Apple Podcastshttps://podcasts.apple.com/us/podcast/flere-språk-til-flere/id1652643491

1. Episode: Dialektbruk i norskopplæringa

Har du eller noen du kjenner lært seg norsk i Norge? Da vet du kanskje at det er en stor forskjell på den dialekten som brukes i klasserommet, og de dialektene man møter ute i samfunnet. Hvorfor bruker norsklærere kun Oslo-dialekt i undervisningen? Hvordan påvirker dette læring og videre integrering av innvandrere? Vi har invitert forskere Kristine Bentzen og Åse Mette Johansen, og norsklærer Knut Ørke for å prøve å finne svar på disse spørsmålene.

Share our news and articles: