Den største helten du aldri har hørt om

Booster Gold Future Lost er en tegneserie boksamling om superhelten Booster Gold som er skapt av Dan Jurgens for tegneserieutslipperen DC Comics. Booster Gold Future Lost er en tegneseriesamling fra Booster Gold tegneseriene fra siste del av 80-tallet slik at dette er en samling av klassiske historier til Booster Gold. I denne samlingen så får vi se at Booster Gold eller Michael Jon Carter som han virkelig heter, er en tidsreisende fra det 24 århundre som har reist tilbake i tid for å bli rik og berømt i superheltenes sin beste tidsperiode ifølge han selv. Booster Gold har ingen superkrefter men han har noe utstyr som han har stjålet fra et superhelt museum med gjenstander fra andre superhelter gjennom tidene hvor han også stjeler en tidsmaskin og sikkerhets roboten Skeet som kan fortelle han hva har skjedd i fortiden.

Foto: Privat

Handlingen i denne samlingen starter med at Booster Gold holder på å dø fra en bakterie siden energiskjoldet til hans superhelt drakt sluttet å virke. Handlingen starter da med å finne ut hvordan få han tilbake til fremtiden hvor han kan bli kurert og reparert energiskjoldet til superhelt drakten. Dette viser seg å være vanskelig siden tidsmaskinen han reiste til fortiden med ble ødelagt på reisen tilbake i tiden og selv om han kommer seg tilbake til fremtiden så vil han bli arrestert for sitt tyveri av museumsgjenstander og for forbrytelsen som blir sett verre på enn å detonere en atombombe i en kirke, nemlig å reise tilbake i tid.

Jeg anbefaler alle å lese Booster Gold for å se en man som ble en superhelt kun for sin egen grådighet oppføre seg mer og mer som superheltene Superman og Wonder Woman men som må møte konsekvensene av sin fortid som skurk og konsekvensene av sin grådighet og berømmelses jakt. Booster Gold er min favoritt superhelt ved å være en superhelt som viser at alle kan bli bedre mennesker men at forandring tar tid. Denne tegneserien er fortsatt aktuell i dag med sin humor, spenning og tematikk selv om det er en samling av tegneserier fra slutten av 80-tallet, anbefales virkelig til alle som liker superhelter.

Skrevet av Jørgen Frøseth

Kilder:

Jurgens, Dan (2020). Booster Gold Future Lost. DC Comics

Figur 1:Booster Gold Future Lost. Foto: Privat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *