Folk med angst: En rørende komedie

Folk med angst (2019) er en roman av Fredrick Backman, som man kanskje kjenner igjen som den svenske forfatteren som skrev En mann ved navn Ove. Folk med angst handler om et mislykket bankran og et gisseldrama. Vi møter en bankraner med familieproblemer som i sin desperasjon prøver å rane en bank som viser seg å være en kontantfri bank. I panikk springer raneren over gaten og inn i en leilighet som har visning. Situasjonen utvikler seg så til et gisseldrama når raneren tar det fargerike visning ensemble til gisler. Noen timer senere, etter politiet har kommet på plass og forhandlingene har skjedd, slippes alle gislene ut, men når politiet stormer leiligheten er raneren borte.

Vi får historien fortalt gjennom en del vitneavhør og tilbakeblikk. Det er her vi også får møte en far og sønn politi duo som er satt på saken. Ikke bare har de en merkverdig sak å løse, men de har også sine egne familieproblemer å takle. Sammen må de avhøre alle som var på visningen som består av blant annet to bitre IKEA-misbrukere, en høygravid kvinne, en suicidal mangemillionær og om det ikke var rart nok: en mann med et kaninhode.

Denne romanen beskriver det morsomste og mest rørende gisseldrama jeg har hatt æren av å lese. Jeg tok meg selv i å le høyt og grine en skvett her og der. Denne boken er fylt med god humor, lettlest og det er nesten umulig å legge den fra seg før man er ferdig. Absolutt noe jeg vil anbefale for både store og små. Boken er ikke for komplisert for de yngste, men temaene som blir tatt opp har dybde nok til at eldre også vil finne en glede i å lese den. Angst er nok noe de fleste kjenner på og Beckman skildrer hjerteskjærende og utrolig fine historier i denne boken som jeg tror mange kunne relatere til.

Skrevet av Karoline Todal

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *