The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy

Tittel: The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy

Forfattar: Douglas Adams

Sjanger: sci fi, Komedie

Serie: The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy

Utgitt: 12 oktober 1979

Forlag: Pan books

Språk: Engelsk (Finnes tilgjengeleg på norsk og)

The Hitchikers guide to the Galaxy, eit bisarr, morosamt og fantastisk eventyr. Forfattaren skrivar på ein unormal og kreativ metode som overraskar erfarande lesarar og gjer boken morosam.

«The ships hung in the sky in much the same way that bricks don’t.»

«If there’s anything more important than my ego around, I want it caught and shot now.»

«Anyone who is capable of getting themselves made President should on no account be allowed to do the job.»

 

Handlinga i boka handlar om Arthur Dent som får sitt rolege liv reve opp med stilk og rot, staten har vedtatt å rive huset til Arthur for å bygge ein motorveg. Samtidig som Arthur protestere kjem ein armada av romskip for å øydelegge Jordkloden. Romvesena skal bygge ein intergalaktisk motorveg og Jorden står i vegen. Arthur rømmer planeten med sinn venn Ford med å «hike» på eit av dei angripande romskipa før planeten er øydelagt. Arthur og Ford blir oppdaga av romvesena og kasta ut av skipet. Dei blir redda av Fords venn Zaphod, Arthurs; ikkje kjæraste men ein Jente han flørta med på ein fest ein gong; Trillian og ein deprimert Robot; Marvin. Denne gruppa reise ut på eventyr gjennom Galaksen på jakt etter den gløymte planeten; Magrathea.

Denne fortellinga er ein av dei morosamt opplevinga eg har hatt med ein bok. Forfattaren har skriven ein vits eller spøk på kvar side, dialogen mellom gruppa og situasjonane dei ende opp i er så bisarre og usannsynlege at man kan ikkje hjelpe å le. Sølve fortellinga er ikkje interessant, men karakterane, skrivemetoden og humoren gjer boken til eit meisterverk. Eg ville ikkje anbefalt denne boken til ein person som er på utkikk etter eit interessant eventyr eller historie, men for ein person på jakt etter humor og noko litt underledens enn det normale: finnes det ingen betre bok enn The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy.

Terningkast 5

Skreve av Oskar Kjeilen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *