Fredag, fri og filmkveld

Arbeidskrav: filmanmeldelse

På fredag hadde jeg endelig fri og kunne sette meg ned med en skål godis og skru på Netflix. Til min store overraskelse og glede fant jeg filmen A simple favor på Netflix. Grunnen til at jeg ble så glad over denne filmen, var på grunn av de to hovedrolleinnehaverne. Jeg har vokst opp med Gossip Girl- skuespiller Blake Lively og Pitch Perfect-skuespiller Anna Kendrick.

Filmen er regissert av Paul Feig og den er basert på boka av Darcey Bell.

Filmen handler om de to kvinnene Stephanie og Emily. Stephanie (Anne Kendrick), en fornuftig og forsiktig og forutsigbar hjemmeværende alenemamma. Hun er ivrig til å melde seg frivillig til aktiviteter på skolen og driver en bakevlog. Emily (Blake Lively) er Stephanies rake motsetning, hun er en stilfull businessmamma, tøff, rappkjefta og gift med engelskmannen Sean. Det kan virke som om det eneste de har til felles er at de begge er glad i barna sine.

Emily og Stephanie møtes nettopp gjennom barna, da guttene deres blir bestevenner. Og en dag blir Stephanie med Emily hjem sånn at guttene kan leke sammen. Emily lager martinier og til seg og Stephanie og de blir bedre kjent med hverandre. Snart skal det vise seg at de to blir gode venner.

En dag ringer Emily og spør om en tjeneste, kan Stephanie plukke sønnen hennes opp fra skolen? Stephanie har gutten hos seg helt til det blir kveld, men når hun prøver å ringe Emily er hun umulig å få tak i. Sean har heller ikke hørt fra kona si og sammen med Stephanie bestemmer han seg for at de må ringe politiet. Emily er som sunket i jorden.

Liket av Emily blir funnet i en innsjø og plutselig befinner vi oss midt oppi en etterforskningssak. En etterforskningssak hvor Stephanie selv prøver å nøste opp i hva som har skjedd og vil finne svar. For hvem er egentlig Emily? Hva slags liv har hun levd, og hva er det hun skjuler?

Filmen kan kanskje høres ut som en thriller. Og det er det på en måte. Filmen er både mørk og dyster, men samtidig veldig morsom. Det er morsomme og kule vendinger. Og selvfølgelig en tvist eller to på slutten.

Både Kendrick og Lively overbeviser meg i rollene som Stephanie og Emily. Men det er spesielt gøy å følge Kendrick sin rolle, da hun virker så utrolig fornuftig og smånaiv i begynnelsen av filmen, men når venninnen forsvinner tar hun på seg å etterforske hva som har skjedd.

Jeg liker godt at filmen er både thriller og komedie. Og elsker den franske musikken!

Får du sjansen, så se A simple favor. God underholdning. Dette var vel anvendte timer på en frikveld.

Grethe Marie Rødseth

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *