Program våren 2020

Alle filmvisninger er på mandager kl 18:00 i aud. 6.222
 (Teorifagbygget 6 — se på kartet). Gratis inngang!

På grunn av kinosalens størrelse (bare 34 lenestoler) er filmklubbben fortrinnsvis for studenter og ansatte på Universitetet i Tromsø.

Uke 7 — mandag 10. februar:

Метро (Антон Мегердичев)/ Metro (Anton Megerdichev)

«Метро»er en russisk katastrofefilm fra 2013 som er regissert av Anton Megerditsjev. Filmen er basert på en bok med samme navn fra 2005 av Dmitrij Safonov. I filmen møter vi tunellarbeideren Sergeitsj (Sergej Sosnowski) som viser bekymring for en lekkasje i tunellen under Moskva-elven, men som ikke kommer noen vei med sine påstander. Samtidig blir vi introdusert for Irina (Svetlana Khodtsjenkova), som dras mellom elskeren sin, forretningsmannen Vlad Konstantinov (Anatolij Belyj) og hennes ektemann, kirurgen Andrej Garin (Sergej Puskepalis). På grunn av tilfeldigheter havner de to mennene, samt datteren til Irina og Andrei, Ksenija (Anfisa Wistinghausen), i samme metrovogn. Og derfra starter dramaet, både i hovedpersonenes liv, og i undergrunnen av Moskva. Filmen har for det meste blitt godt mottatt, og filmen kan sammenlignes med norske katastrofefilmer som «Bølgen» (2015) og «Skjelvet» (2018) når det kommer til spenningen!

Filmen presenteres av James McDonald og Sara Emilie Nikoline Steinhaug, masterstudenter, Institutt for språk og kultur ved UiT.

Uke 11 — mandag 9. mars:

«La traductrice» (Elena Hazanov)

Filmen presenteres av Andrei Rogatchevski, professor i russisk kultur ved UiT.

Uke 14 — mandag 30. mars:

«Шагал Малевич» (Александр Митта)/ Chagall Malevich (Alexander Mitta)

Filmen presenteres av Svetlana Sokolova, førsteamanuensis i russisk språk ved UiT.

Uke 18 — mandag 27. april:

«Мы из будущего» (Андрей Малюков) / Black Hunters (Andrey Malyukov)

Filmen presenteres av Elena Bjørgve, universitetslektor i russisk språk ved UiT.

Tidligere års filmprogrammer

Kommentarer er stengt.