Program våren 2020

      

Alle filmvisninger er på mandager kl 18:00 i aud. 6.222
 (Teorifagbygget 6 — se på kartet). Gratis inngang!

På grunn av kinosalens størrelse (bare 34 lenestoler) er filmklubbben fortrinnsvis for studenter og ansatte på Universitetet i Tromsø.

 

Uke 7 — mandag 10. februar:

Метро (Антон Мегердичев)/ Metro (Anton Megerdichev)

«Метро»er en russisk katastrofefilm fra 2013 som er regissert av Anton Megerditsjev. Filmen er basert på en bok med samme navn fra 2005 av Dmitrij Safonov. I filmen møter vi tunellarbeideren Sergeitsj (Sergej Sosnowski) som viser bekymring for en lekkasje i tunellen under Moskva-elven, men som ikke kommer noen vei med sine påstander. Samtidig blir vi introdusert for Irina (Svetlana Khodtsjenkova), som dras mellom elskeren sin, forretningsmannen Vlad Konstantinov (Anatolij Belyj) og hennes ektemann, kirurgen Andrej Garin (Sergej Puskepalis). På grunn av tilfeldigheter havner de to mennene, samt datteren til Irina og Andrei, Ksenija (Anfisa Wistinghausen), i samme metrovogn. Og derfra starter dramaet, både i hovedpersonenes liv, og i undergrunnen av Moskva. Filmen har for det meste blitt godt mottatt, og filmen kan sammenlignes med norske katastrofefilmer som «Bølgen» (2015) og «Skjelvet» (2018) når det kommer til spenningen!

Filmen presenteres av James McDonald og Sara Emilie Nikoline Steinhaug, masterstudenter, Institutt for språk og kultur ved UiT.

 

Uke 11 — mandag 9. mars:

«La traductrice» (Elena Hazanov)

Elena Khazanova ble født i Russland, bor og jobber hovedsakelig i Sveits. Denne filmen, som på russisk heter «Ordspillet: Oligarkens tolk», er basert på hennes egen personlige erfaring. På midten av 1990-tallet, i Genève, i løpet av ett år, tolket Khazanova under rettssaken for en arresterte forretningsmann, Sergej Mikhailov. Mikhailov (kallenavn Mikhas) mistenkes for å være lederen av Solntsevo-mafiaen i Russland. En sveitsisk domstol frifant Mikhailov og betalte ham en stor økonomisk kompensasjon for ulempen. Khazanova laget et psykologisk drama med thrillerelementer fra denne historien. Mikhailov godkjente personlig manuset til filmen. Filmen kan være nyttig for alle som har jobbet som tolk eller planlegger å jobbe som tolk.

Filmen presenteres av Andrei Rogatchevski, professor i russisk kultur ved UiT.

 

Uke 12 — mandag 16. mars:

Ekstravisning! «Blood Road» (Gunilla Bresky)

  • 2000 | 55 min. | farger | norsk og russisk lyd med engelske tekster
  • Lenken til filmen

A documentary about the construction of a road in Nazi-occupied Norway, and the prisoners of war.

Gunilla Bresky (Sweden) tells an almost unknown story of the Russian prisoners of war, kept as slaves in concentration camps, building «Hitler roads» through Norway. In 1945, after the war, when the prisoners were sent back to the Soviet Union, they were looked upon as traitors. Stalin considered those who had been German prisoners as not reliable and most of the men were sent to the Gulag, concentration camps in their own country.

Filmen presenteres av Oksana Zaretskaja, leder for Institutt for verdenshistorie, NArFU.

 

Uke 14 — mandag 30. mars:

«Шагал Малевич» (Александр Митта)/ Chagall Malevich (Alexander Mitta)

Filmen presenteres av Svetlana Sokolova, førsteamanuensis i russisk språk ved UiT.

OBS! AVLYST PÅ GRUNN AV KARANTENE

 

Uke 18 — mandag 27. april:

«Мы из будущего» (Андрей Малюков) / Black Hunters (Andrey Malyukov)

Filmen presenteres av Elena Bjørgve, universitetslektor i russisk språk ved UiT.

OBS! AVLYST PÅ GRUNN AV KARANTENE

 

Tidligere års filmprogrammer

Kommentarer er stengt.