«Run for fun» Holmenkollstafetten, Oslo 2015

Skrevet av Cathrine Ramberg, spesialingeniør i TREC

Hva gjorde dere i helga da? Vi deltok på Holmenkollstafetten! IMG_1427

Vi i TREC er en sprek gjeng og har allerede én fellestrening i uka hvor vi gjør alt fra ren styrketrening til kondisjonstrening med for eksempel spinning. Noen ganger er det også lek og moro på timeplanen og «haien kommer» og «stiv heks» dras frem fra barndommens glemsel. Opptrappinga til Holmenkollstafetten startet i april da Tromsøværet tillot litt utendørs løpetrening. Vi har møttes for å løpe om kapp rundt på universitetsområdet. Det var nok til stor glede for resten av ansatte og studenter ved UiT som syntes å more seg over våre utendørs treningsøkter når de skulle hjem fra jobb. Etter iherdig trening på løping og veksling følte vi oss klare for stafetten.

IMG_1837Holmenkollstafetten er delt inn i 15 etapper med varierende lengde, med etapper fra 370 meter til den lengste på 2800 meter. I tillegg til en person pr etappe hadde vi med oss to reserver i tilfelle noe skulle gå galt. Vi hadde bestilt oss matchende blodrøde t-skjorter og syntes selv vi så svært så flotte ut. Startskuddet gikk og stipendiat Ina Rye-Holmboe spurtet alt hun orket og sikret oss en god start på løpet. Veksling for veksling beveget vi oss gjennom Oslo, forbi forskningsparken, opp den beryktede Besserud, gjennom Frognerparken og helt frem til maratonporten på Bislet. Siste innspurt inn porten på Bislet og målgang inne på stadion ble fullført med stil av overlege Ellen Brodin. Resten av oss heiet Ellen i mål fra tribunen. Det var en sliten, men glad gjeng som møttes etter målgang. Vi hadde klart det! Enda stoltere ble vi da vi fikk vite tiden vi sprang på. Vi hadde fullført stafetten på 1 time og 17 minutter og fikk til og med premie.

Da kvelden kom feiret vi innsatsen IMG_1431med en nydelig tre-retters middag på restaurant. Stafett har absolutt gitt mersmak og vi planlegger i det små allerede neste års løp.

4 people like this post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *