Aktive forskere er gode forskere

håkon topptur

Turgruppa, fra venstre: Trond Isaksen, Lars Daae Horvei, Håkon Sandbukt Johnsen, Esben Bjøri, Ludvig Balteskard Rinde og fotograf Kristian Hindberg

Av Håkon Sandbukt Johnsen, forskerlinjestudent TREC

TREC er en aktiv forskergruppe på flere plan og for noen helger siden la seks TREC-medlemmer ut på topptur til Stormheimfjellet. Selv om vinden til tider holdt på å blåse lua av hodet på Trond I., hadde vi en kjempetur. Med sine 1181 høydemeter og 6 km (luftlinje) fra vei til topp, byr fjellet på en solid tur.

Likevel var det overkommelig for samtlige, noe vi til dels kan takke våre dyktige treningsinstruktører, Sigrid og Ina for. De arrangerer nemlig ukentlige fellestreninger på Kraft for de ansatte i TREC.  Under det velklingende navnet TRECxercise, piskes vi i form hver tirsdag til svetten renner. Her er det ingen unnasluntring, og det gjelder «å være ærlig med seg selv,» som Ina liker å si fra sykkelsetet under spinning-timene.

Selv om immobilitet, overvekt og fedme er kjente risikofaktorer for dannelsen av blodpropp, er det ikke den eneste grunnen til at vi holder oss aktive. Forskere er ofte opptatt av å nøyaktig måle eller anslå en mengde av et fenomen, og fysisk aktivitet er vanskelig sådan, men det er liten tvil om at det er godt for mye, ikke minst produktivitet på kontoret. Videre skal vi delta i den prestisjetunge Holmenkollstafetten i mai, og trening må til for å nå de høye ambisjonene til sjefen. Det råder liten tvil om forventingene til stafetten, da fjorårets slagord «Run for fun» er erstattet med «Run for life».

Keep the clot away, stay active every day.

1 person likes this post.