TREC reiser til Berlin!

Av Dana Meknas
Journalist ved TREC

I kveld går den globale kongressen “ISTH 2017 Congress” av stabelen – i år i Berlin. Her møtes tusenvis av forskere som er eksperter innenfor blodpropp og hemostase (blødningsstans). Dit skal selvsagt TREC! Les mer om turen her og følg med for flere oppdateringer de kommende dagene!

Annethvert år arrangeres den internasjonale konferansen av ISTH – International Society on Thrombosis and Haemostasis. I år er stedet Berlin, Tyskland. TREC er også denne gangen sterkt representert. Mens noen av oss allerede er på plass i Berlin, reiser resten av gjengen i morgen tidlig. Åpningsseremonien avholdes i morgen kveld.

– Dette er verdenskongressen innenfor vårt fagområde der de fleste som er interesserte i forskning på blodpropp og blødning møtes, forteller leder av TREC, professor John-Bjarne Hansen.

Ifølge han er det mange grunner til å delta på denne kongressen.

– Det er viktig for å bli inspirert og for å få innspill og ideer til egen forskning og egne prosjekter. I tillegg knytter man kontakter, man blir oppdatert på det siste innenfor fagområdet og ikke minst er det viktig for det sosiale i TREC. Man må ikke undervurdere viktigheten av god gruppedynamikk og gruppeidentitet.

Mange forberedelser

Og for de som reiser til Berlin, er dette noe som har krevd forberedelser en god stund i forveien.

– Dette er noe vi har forberedt oss til siden i fjor høst ved at vi har jobbet med prosjektene, sendt inn abstrakter, forberedt presentasjoner og arbeidet med artikler. Det er mye planlegging som skal gjøres og det hele er en pågående prosess, sier John-Bjarne.

Det er flere fra gruppen som skal ha presentasjoner. I tillegg til John Bjarne, som har flere, skal også Sigrid K. Brækkan, Esben Bjøri, Hanne Skille, Håkon S. Johnsen, Birgit Småbrekke og Søren Beck Jensen legge frem deler av sin forskning på kongressen.

– TREC har også flere samarbeidspartnere i andre land som skal presentere sine prosjekter. Vi er dermed en av de mest bidragsytende gruppene når det gjelder presentasjoner på kongressen.

Spennende dager i vente

TREC har deltatt på denne kongressen i en årrekke: Sist i 2015, i Toronto. Veksten i forskningsgruppa har vært størst siden 2009, og etter dette har det blitt satset mye på at man skal være godt representert på kongressen.

– Det er alltid spennende. Det blir nok lange, slitsomme dager, men det blir også veldig artig. Spesielt gøy blir det å se hvordan våre yngre forskerspirer kommer til å klare seg – det er helt klart en veldig krevende situasjon det å skulle presentere på en så stor kongress, sier John-Bjarne, som gleder seg til de kommende dagene.

Det er anslått å være rundt 10.000 deltakere på årets kongress. TREC deltar med et reisefølge på 25. Vi legger ut nyheter og bilder på bloggen og på vår Facebook-side, som du kan finne her. Følg med!

1 person likes this post.