Dette skjedde i Berlin – oppsummering fra ISTH-konferansen!

Av Dana Meknas
Journalist ved TREC

De siste dagene har TREC vært i Berlin på den globale konferansen til ISTH, International Society on Hemostasis and Thrombosis. På konferansen var det over 10.000 deltakere fra hele verden, og TREC stilte sterkt representert med hele 25 deltakere. Her er en oppsummering av konferansen fra vår side!

I kombinasjon med konferansen arrangeres et møte for komiteene i ISTH, som avholdes årlig. Det er det såkalte SSC-møtet, som i stor grad består av diskusjoner og annen møteaktivitet.

Det har vært en innholdsrik uke. Det hele startet med at forskerlinjestudent Esben Bjøri holdt en presentasjon på SSC-møtet med tema prediktive og diagnostiserende variabler innenfor blodproppsykdommer. Esben hadde sin presentasjon allerede på lørdag. Like etter han, holdt førsteamanuensis Sigrid K. Brækkan et fremlegg under samme tema. Leder for TREC, professor John-Bjarne Hansen, var også travelt opptatt både lørdag og søndag med flere møter.

Søndag – konferansens kick off

På søndag var den offisielle åpningsseremonien. Det var også da de fleste fra TREC ankom Berlin. Seremonien besto av velkomsthilsninger, taler og show etterfulgt av en matbit. Deretter var det tilbake til hotellet og oppladning for de neste dagene.

Mandag – første konferansedag for de fleste

Gjennomgående hele uken var det satt opp forelesninger og presentasjoner der forskere la frem forskningsresultater og egne prosjekter med ulike temaer. En viktig hensikt med dette er muligheten til å holde seg faglig oppdatert. Det var det også på mandag. I tillegg har det vært «poster session» hver dag i lunsjen, hele uken. Under «poster session» henges det opp plakater om prosjektene til forskere som deltar på konferansen. Forskeren står ved den, slik at konferansedeltakere kan gå rundt og se på plakatene og diskutere og stille spørsmål til de som har postere. Mandag stilte sju av TRECs forskere med poster: Olga Vikhammer Gran, som nylig fullførte sin doktorgrad (les saken her), stipendiat Robin Liang, forskerlinjestudentene Hanne Skille og Benedikte Paulsen, stipendiat Nadia Arshad, førsteamanuensis Sigrid K. Brækkan og stipendiat Ina Høiland.

Litt senere på mandagen presenterte forskerlinjestudent Birgit Småbrekke i et foredrag sin forskning. Prosjektet hun la frem hadde tittel «Risk factors for carotid atherosclerosis and stroke». Disse foredragene presenterer abstraktet – altså oppsummeringen – av forskningen, og varer i 15 minutter, med mulighet for spørsmål fra salen. Det var svært vellykket og både Birgit og TREC-kollegaene gikk svært fornøyde ut fra salen den ettermiddagen!

Tirsdag – travel dag for TREC

Tirsdag var det flere som skulle i ilden: Tidlig på dagen var det forskerlinjestudent Håkon Johnsens tur til å presentere et forskningsprosjekt med tittelen «Genetic thrombotic risk factors». Etter en vel overstått presentasjon var Håkon bare halvveis ferdig – han presenterte nemlig to prosjekter, og det på samme dag.  Den andre presentasjonen var litt senere på tirsdagen og hadde tittelen «Thrombo-embolic disease – risk factors and biomarkers». Det var med andre ord en stor dag for både Håkon og TREC. Rundt lunsjtider var det igjen poster session, der flere fra TREC hadde postere. På tirsdag var det Bjarne Østerud, stipendiat Lars Daae Horvei, stipendiat Trond Isaksen, forskerlinjestudentene Esben Bjøri, Birgit Småbrekke, Trygve Ellingsen, Ludvig Balteskard Rinde og Jostein Lappegård, stipendiat Line H. Evensen, førsteamanuensis Sigrid K. Brækkan og Irina Starikova som hadde postere. Flere ble belønnet med en sløyfe for sin poster – en oppmerksomhet til de plakatene som skilte seg ut. Fra TREC fikk Trond Isaksen, Sigrid Brækkan, Line H. Evensen og Birgit Småbrekke sløyfer – og både Sigrid og Line fikk for flere av sine postere.

 

 

 

 

 

 

På slutten av tirsdagen var det flere som skulle presentere: Søren Beck Jensen holdt en presentasjon med navn «Thrombo-embolic disease – risk factors and biomarkers». I tillegg holdt forskerlinjestudent Hanne Skille presentasjonen «Cancer associated thrombosis». Begge to gjorde en strålende figur og utgjorde gode representanter for TREC. I tillegg var Sigrid K. Brækkan «chair», eller moderator, for en sesjon, og Bjarne Østerud gjorde det samme. Oppgaven består i å styre sesjonen og lede ordet, samt stille spørsmål til de som presenterer.

Onsdag – postere og networking

Onsdag var det postere igjen, denne gangen var det Gro Grimnes, Timofey Sovershaev, Line H. Evensen, Erin Mathiesen Hald og Ina Høiland som hadde postere som sto for tur. Onsdag kveld var det «networking event», en samling på kveldstid med god mat, musikk og stemning.

Torsdag – siste dag

Torsdag morgen holdt John-Bjarne Hansen en siste presentasjon, og så bar det av sted til flyplassen. Det har alt i alt vært en spennende, lærerik og vellykket uke med mye aktivitet for TREC. Vi forlater konferansen med nye erfaringer og bekjentskaper og er svært fornøyde med uka som har gått!

 

 

 

 

 

 

Se flere bilder på Facebook-siden vår her og følg med på bloggen for flere saker i løpet av de neste ukene!

Be the first to like.