Presenterte for hundrevis av forskere fra hele verden

Av Dana Meknas
Journalist ved TREC

Under ISTH-konferansen i Berlin hadde flere fra TREC presentasjoner for hundrevis av oppmøtte forskere. Les hva forskerlinjestudentene Birgit Småbrekke, Håkon Johnsen og Hanne Skille hadde å si før og etter at de skulle i ilden!

OBS: Trykk på bildene for å se dem i større format og bedre kvalitet!

I begynnelsen av juli deltok TREC på den globale konferansen til ISTH, International Society on Hemostasis and Thrombosis, som i år ble avholdt i Berlin. Det var en spennende og hektisk uke med blant annet postere, priser og presentasjoner for flere av TREC-medlemmene. De fleste presentasjonene på konferansen tar for seg abstraktet – altså oppsummeringen – av forskningen til den som presenterer. Det varer normalt i 15 minutter med mulighet for spørsmål fra salen.

Allerede på lørdag (8. juli) hadde forskerlinjestudent Esben Bjøri en presentasjon, og like etter fulgte førsteamanuensis Sigrid K. Brækkan med en presentasjon under samme tema. Nestemann ut var forskerlinjestudent Birgit Småbrekke, som la frem prosjektet «Risk factors for carotid atherosclerosis and stroke» på mandagen (10. juli).

– Jeg føler meg 50 kilo lettere. Det er veldig godt å være ferdig, sier en glad Birgit like etter å ha presentert.

Hun var nervøs i forkant, men er fornøyd med hvordan det gikk.

– Før man skal til å presentere føles det ut som å gå inn til eksamen. Nå føles det bare bra. Jeg er fornøyd med presentasjonen og klarte å svare på spørsmålene jeg fikk, så det var fint, sier hun.

– God støtte og mye øving

På tirsdagen (11. juli) skulle forskerlinjestudentene Hanne Skille og Håkon Johnsen begge ha presentasjoner. Hannes presentasjon hadde tittelen «Cancer associated thrombosis».

– Jeg er litt nervøs, men jeg gleder meg også. Det blir veldig spennende. Dette er en god mulighet for meg, og det er artig å få dele det man har jobbet med, sier Hanne.

Håkon hadde to presentasjoner under konferansen – og den andre fulgte bare timer etter den første.

– Dette er første gang jeg presenterer på en internasjonal konferanse, så det er klart det er litt høye skuldre, kunne Håkon fortelle om sin første presentasjon.

– Likevel: Med god støtte og mye øving gikk det bra. Jeg føler jeg klarte å slappe av og nyte det mens jeg presenterte. Det er spennende å legge frem arbeidet sitt, og formidling er viktig. Nå gleder jeg meg til min neste presentasjon.

Og det gikk godt andre gang også. Håkons første presentasjon hadde tittelen «Genetic thrombotic risk factors», mens den andre hadde tittelen «Thrombo-embolic disease – risk factors and biomarkers».

– Det er en viktig erfaring og en god motivasjon å få presentere på slike konferanser. Man får lyst til å gjøre mer av det. Det er veldig artig og er dessuten en fin anerkjennelse som jeg tar med meg videre, meldte Håkon etter at siste presentasjon var vel overstått.

Også Søren Beck Jensen holdt en presentasjon på tirsdagen med navn «Thrombo-embolic disease – risk factors and biomarkers».

 

 

 

 

 

 

 

Avsluttet det hele

På torsdagen, siste dagen av konferansen (13. juli), holdt leder av TREC, professor John-Bjarne Hansen, en siste presentasjon. Presentasjonen hadde navn «New approaches to understand genetic risk of venous thrombosis». Det konkluderte TRECs bidrag til konferansen og var det siste som skjedde før det bar av sted til flyplassen etter en vellykket konferanse.

Se flere bilder på Facebook-siden vår her og følg med på bloggen for flere saker i løpet av de neste ukene!

1 person likes this post.