Full rulle på TREC-seminar

Av Dana Meknas
Journalist ved TREC

Torsdag 22. februar 2018: I dag var det endelig duket for denne vinterens TREC-seminar! Med et program spekket av fagpresentasjoner etterfulgt av innspill, spørsmål og diskusjoner var det en innholdsrik dag på Linken ved Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet (UiT).

Dagen startet med at senterleder og professor John-Bjarne Hansen snakket om hvor TREC er i dag, hvor vi skal og hvilke utfordringer vi har fremover. Etter det presenterte førsteamanuensis Sigrid Brækkan med tema hvor langt TREC har kommet i forskningen på arteriell og venøs blodpropp og hva som skal gjøres fremover.

– Dette er et internseminar der vi i gruppa presenterer forskning for hverandre. Det er en mulighet for forskerne å gi hverandre innspill, trene på å presentere og det gjør at man må reflektere litt over hva man faktisk holder på med. Det at man må legge frem eget arbeid for andre bidrar dessuten til å dytte ting fremover, sier Sigrid.

Hun peker også på at det er en positiv opplevelse å få et avbrekk ved å møtes utenfor den vanlige hverdagen på kontoret der man kan konsentrere seg utelukkende om det man holder på med der og da.

På seminaret var det flere TREC-partnere som var gjester, blant annet Eike Struck og Philip Dusart, henholdsvis PhD-student og postdoktor, som akkurat nå jobber i Stockholm. Eike skal begynne å jobbe i TREC fra og med denne sommeren, mens Philip blir igjen i Sverige og jobber videre der.

– Det er veldig fin og avslappet stemning her og mange interessante innlegg. Jeg lærer mye av å høre på presentasjonene, sier Eike.

– Det er veldig spennende å høre om hva resten av gruppen jobber med, legger Philip på, som er i Tromsø for første gang.

Også Marthe Norreen Thorsen er i samme situasjon som Eike og kommer flyttende fra Sverige i sommer.

– Det er utrolig fint å være her og bli kjent med alle i TREC, samt få et innblikk i arbeidet som gjøres. Alt er jo veldig nytt akkurat nå, men det er spennende. Tromsø-væringer er veldig vennlige, sier PhD-studenten, som for tiden lærer nye teknikker på labben som hun skal ta med seg når hun kommer til Tromsø.

Ellen-Sofie Hansen, som er forskningsassistent på TREC, var en av dem som presenterte på seminaret i dag. For henne var det første gang hun la frem noe på et TREC-arrangement.

– Jeg var veldig nervøs i forkant av presentasjonen og har øvd så mye som jeg har klart i forkant. Nå som det er overstått føles det veldig deilig – jeg kjenner meg lettet, forteller hun.

Etter en lang dag med et vellykket seminar avsluttes dagen med pizza og god stemning på kontoret.

Se flere bilder på vår Facebook-side!

 

 

Be the first to like.