TREC er i Australia!

Av Line Holtet Evensen
Stipendiat ved TREC

De siste fem dagene har TREC vært i Australia på kongress og representert forskningsgruppa og presentert vår nyeste forskning på best mulig vis. Det er “Congress of the International Society of Thrombosis and Haemostasis” (ISTH), som i år ble avholdt i Melbourne, Australia, 6.-10. juli. Den samlet i overkant av 5.000 deltakere fra hele verden. ISTH er en internasjonal kongress som vanligvis samler bortimot 10.000 deltakere som TREC har tradisjon for å delta på.

Ved tidligere kongresser har TREC deltatt med en stor delegasjon,, som ISTH-kongressen i Berlin i 2017, der hele 25 av TRECs medlemmer deltok, eller ECTH-kongressen i Marseille høsten 2018, der rundt 20 TREC-medlemmer deltok. Denne gangen var det en trio bestående av senterleder for TREC, John-Bjarne Hansen, forsker Vania Morelli og stipendiat Line Holtet Evensen som reiste nedover for å delta.

ISTH-kongressen omfatter både grunnforskning og klinisk forskning relatert til trombose (blodpropp) og hemostase (stansing av blødning) og har et bredt spekter av temaer: Arteriell blodpropp, blødning, koagulasjon, ny teknologi, blodplater, vaskulær biologi, venøs blodpropp og koagulasjonsrelaterte problemstillinger. Programmet er bygget opp av posterpresentasjoner og muntlige presentasjoner, state of the art-sesjoner, utdanningssesjoner og utstillinger med representanter fra ulike deler av forskningsindustrien. Deltakerne fra TREC deltok hovedsakelig på sesjonene om venøs blodpropp, men det foregikk opp til ti sesjoner parallellt som kongressdeltakerne kunne velge mellom.

– Konferansen gir oss muligheten til å presentere egen forskning, oppdatere oss på andres forskning, lære av ledende forskere og fagpersoner innen fagfeltet og knytte kontakter for fremtidig samarbeid, sier senterleder John-Bjarne Hansen.

John-Bjarne har holdt en presentasjon på kongressen med tittelen “Impact of prothrombotic genotypes on venous thromboembolism risk in cancer” og ledet en sesjon under temaet «Predictive and diagnostic variables in thrombotic disease”. Under denne sesjonen holdt Vania er presentasjon med tittelen «Biomarkers for and prediction of venous thromboembolism after stroke».

Vania presenterte i tillegg posteren «Plasma levels of microRNAs and future risk of incident venous thromboembolism” på søndagens postersesjon. Line presenterte to postere; «Prothrombotic genotypes and mortality risk in individuals with and without venous thromboembolism recruited from the general population” og “The risk of venous thromboembolism attributed to recognized prothrombotic genotypes” under samme sesjon.

 

Arrangementet ble avholdt på en flott arena, Melbourne Convention and Exhibition Centre, og ble imponerende godt avviklet. Det var utviklet en egen app hvor man kunne se programmet, finne ut hvor de ulike foredragene skulle gå og lese abstraktene som skulle presenteres. Det ble også arrangert en sammenkomst på kveldstid for å sosialisere med de andre kongressdeltakerne. I tillegg til rikelig med faglig oppdatering, har vi kost oss med god mat og drikke og sett bittelitt av byen. Vi reiser tilbake til Tromsø med ny kunnskap og masse inspirasjon til videre arbeid.

 

Be the first to like.