En mer mørk og dyster skole enn normalt

Gothic Charm School handler om subkulturen Goth og tar opp flere relevante temaer innenfor det. Jillian Venters som er forfatteren til denne boken gir forklaringer om dette, og går under navnet The Lady of the Manners. I boken skriver hun alt fra hvordan subkulturen ble til, og klisjeer som folk flest har når de hører ordet Goth. Boken kan bli funnet i sjangeren faktabok eller selvhjelps bok. Det hun skriver i boken er basert på bloggen hennes, der publiserte hun mye av visdommen sin. Forlaget som har gitt ut denne boken er HarperCollins.

Boken starter med en introduksjon. Den beveger seg så etter hvert over til andre temaer som hvorfor en person ser på seg selv om Goth. Det er ti kapitler i boken som hver tar opp ulike temaer, som har flere «underkapitler» i seg. Boken beveger seg så videre fra å svare Gotheren som leser, til å svare på spørsmål som såkalte ikke-Goth personer kan ha, og hvordan man skal behandle dem med respekt selv om Goth kan se annerledes ut eller oppføre seg annerledes enn folk generelt.

Gothic Charm School kan sees på som en selvhjelpsbok på grunn av at den er også skrevet for folk som ikke ser på seg selv i denne subkulturen, men er nysgjerrig om å vite mer. Folk som ikke vet noe fra før kan finne boken interessant, og ungdommer som har lyst til å eksperimentere stilen sin videre fra Emo til Goth.

Forfatteren skriver på en måte som gjør at boken er vanskelig å legge fra seg, og morsom å lese. Hun omtaler seg selv i tredjeperson i boken, og bruker aldri ordet jeg. For selv om vi har vært innom at boken kan være både en faktabok om subkulturen, og/eller en selvhjelpsbok for de som ønsker å lære mer og utforske seg selv, så kan boken også sees på som en slags selvbiografi.

Jeg vil anbefale å lese denne boken om du er interessert i temaet eller ikke. Ikke bare er den morsom og interessant å lese, men det er også fine illustrasjoner i boken som man kan sette pris på.

Skrevet av Andrine Amundsen

Kilder:

Venters, Jillian (2009) Gothic Charm School. HarperCollins: New York.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *