Vi nærmer oss åpningen av Tuulessa – I vinden

Språktreet venter på besøk. Foto: Gyrid Øyen

Det er nesten ikke til å tro, men vandreutstillingen TuulessaI vinden er nesten klar til å ta imot sine aller første besøkende.

Sist uke reiste noen av forskerne fra IMMKven fra Alta til Tromsø med bagasjen fylt med utstillingseffekter.

Vi hadde bl.a. med oss en rikule, badstulime, tørket humle, prosjektor, speil, billedrammer, Vadsø-krus, kornmalt, øl fra Qvænbrygg, og annet kven-bling.

Alt dette- og mye mer – vil etter hvert vil blir å finne i utstillingslokalet til Universitetsmuseet (Tromsø museum) på sydspissen av Tromsøya.

Snekkerne Bjørn-Tore og Hans-Erik fra Nord-Troms museum hjalp til med  montering av utstillingselementer som de har produsert, og som de hadde fraktet fra Reisa til Tromsø.

Utstillingas kunstneriske veileder Åsne og formidlingsrådgiver Per Helge var også tilstede. Sammen med dem fikk vi på plass flere viktige biter, som en modell av et lite hus, et reisverk for velkomstsplansjer og trekasser som skal brukes til fremvisning av innhold til utstillingen.

Bjørn-Tore Josefsen og Hans-Erik Olsen fra Nord-Troms museum monterer viktige elementer i utstillinga. Foto: Gyrid Øyen

Hovedvekten av materialen som inngår i utstillingen er basert på gjenbruk, som bidrar til å gi Tuulessa en solid og taktil ramme.

Utstillingen henvender seg også flere sanser, der besøkende får åpne skap med skatter, lære seg kvenske ord og fraser, eller å bli tatt med på feltarbeid med forskningsprosjektet gjennom film, for å nevne noen.

Vi gleder oss til åpningen søndag 23.januar og håper flere tar turen til museet for å oppleve Tuulessa.

Prosjektet er støttet av Forskningsrådet og Troms og Finnmark fylkeskommune.

Tervettulemaa!

Åsne Kummeneje Mellem har vært kunstnerisk veileder i arbeidet med Tuulessa. Foto: Gyrid Øyen

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.