FØREKSKURSJON

FØR-EKSURSJON TIL HARSTAD/TRONDENES TORSDAG 2 SEPTEMBER

Før det braket løs i Tromsø bød vi på en før-ekskursjon til Trondenes utenfor Harstad. Til denne var det begrenset antall plasser etter førstepersontilmølla-prinsippet, men det var mulig å melde på ledsager. Tilbudet kostet 500,- per snute, hvilket dekker lønsj, inngangsbillett, guiding og intern transport. Her er programmet slik det ble presentert før konferansen:

Oppmøte er ved Harstad byterminal klokken 11:30. Derfra er det felles avgang kl 11.45 til Trondenes historiske senter, hvor det serveres lønsj. Etter det kan man fråtse i historiefaglige perler som; – guida besøk i Trondenes kyrkje; – historia om Norges siste hekseprosess i Kvæfjord; – vandring i sagalandskapet akkompagnert av tidvis og sjelfull opplesing fra sagaen om Sigurd og Sigrid, Asbjørn Selsbane og Tore Hund; – guida omvisning av Krigsfangeleiren; – og frislepp på Trondenes historiske senter.

Deltakerne må selv bestille og bekoste reise til og fra Harstad, og eventuell overnatting. For de sørfra kan man fly til Evenes og flybuss derfra til Harstad, enten onsdag ettermiddag eller torsdag morgen. Ellers går det hurtigbåt mellom Tromsø og Harstad, som tar 3 timer. Hurtigruten er også et framkomstalternativ, særlig om man planlegger en lengre tur i forbindelse med konferansen. For å rekke konferansen i Tromsø kan man ta hurtigbåten fra Harstad torsdag kveld eller tidlig fredag morgen.

Det er HIFO-Tromsø som står som arrangør av før-ekskursjonen, og informasjon om betaling av deltakeravgift vil sendes til de påmeldte.

Comments are closed.